Ongeveer 250 leden van jeugdclub Jeka hebben zaterdagavond met een optocht gereageerd op de sluiting van het lokaal aan Duineneind. Burgemeester Walter Otten heeft de jeugdclub de hele maand augustus verboden de deuren te openen.

Rond half zeven zaterdagavond zette een stoet deels verklede Jeka-jongeren zich in beweging, met spandoeken waarop de burgemeester het moest ontgelden. De sfeer van de optocht was niet agressief, eerder positief. De jongens en meisjes wandelden van aan hun lokaal naar de woning van de burgemeester. Walter Otten nam een petitie in ontvangst met ongeveer 1.000 handtekeningen. Die petitie vraagt de jeugdclub niet te sluiten.


Oudercomité
De burgemeester onderhield zich met de jongeren en wees hun op het feit dat in het verleden gemaakte afspraken niet goed waren nagekomen. Vooral lawaaihinder en vernielingen in de omgeving zijn een doorn in het oog van omwonenden. Deze week nog komt het gloednieuwe oudercomité bijeen om met de burgemeester en de Jeka-leden zelf naar een redelijke oplossing te zoeken.

Na het gesprek met de burgemeester trokken de jongeren nog naar het oude Jeka-lokaal aan Binnenpad, voor een minuut stilte, en naar het gemeentehuis voor een korte sit-in. Omstreeks 20 uur bereikte de stoet weer het nieuwe lokaal aan het Duineneind. Daar ging iedereen zijn of haar eigen weg, want de jeugdclub was dus gesloten. (PKK)