Nog terwijl de brandweer aan het nablussen was, staken dertig handelaars en enkele particulieren de koppen bij elkaar om een steunactie voor het getroffen gezin Buyse op te zetten. De brand zet het gezin overigens niet enkel zonder huis, maar ook zonder inkomsten.

Een dergelijk voorval aan het begin van het zomerseizoen is voor iedere horeca-uitbater een regelrechte financiële ramp. Steven Buyse is een graag gezien persoon, want als voorzitter van de Vosseslagfeesten poogde hij met zijn comité de wijk extra toeristische impulsen te geven. Om 22 uur, anderhalf uur na het uitbreken van de brand, zaten al heel wat mensen samen in de Lispanne om te bespreken hoe ze de familie een steuntje in de rug konden geven.


Bingoavond en steunkaarten
,,We hebben onze voorstellen eerst met Steven besproken, want we wilden wel zijn goedkeuring'', vertelt Didier Vanmassenhove die op de vergadering aanwezig was. ,,Een eerste actie is de bingoavond in de Lispanne. Die vindt plaats op 10 juli om 20 uur. De opbrengst gaat naar de herinrichting van de kinderkamertjes die zich op de getroffen zolderverdieping bevonden en het aankopen van speelgoed voor de kinderen, want zij hebben nu helemaal niks meer. We verkopen ook steunkaarten voor het getroffen gezin. Deze worden verkocht tegen 2,5 euro.'' Ook mensen die een handje uit de mouwen willen steken, zijn welkom.

Opdat Steven toch nog iets van zijn zomerseizoen zou kunnen maken, zou een gedeelte van de horeca-activiteiten worden overgebracht naar een tent. ,,Maar we moeten nog onderzoeken waar en hoe dit mogelijk is. We denken onder meer aan de parking aan het Volkshuis of de braakliggende terreinen van camping Rusthof.'' (HVS)

  • Wie info over de hulpactie wenst, of eraan wil deelnemen, kan contact opnemen met Kurt Fertein van de Lispanne, op gsm-nummer 0479-58.50.17.