Binnenkort moet Luc Van der Meeren uit Overmere naar Koksijde voor een opleiding met een blindengeleidehond. Deze hond is speciaal voor hem afgericht en zal een grote steun betekenen in zijn verdere leven. ,,De opleiding is duur. Ik prijs me gelukkig dat de Snorrenclub uit Antwerpen voor mij een benefietactie opzette.'', verklaart de blinde Luc.

Een kortstondige ziekte zorgde er enkele jaren geleden voor dat Luc Van der Meeren blind werd. Na onderzoek bleek dat er nooit verbetering zou komen. ,,Ik ben echter niet bij de pakken blijven zitten en heb me toegelegd op het Brailleschrift en het bedienen van de computer'', vertelt Luc. ,,Dat gaat vrij vlot mag ik wel zeggen. De volgende stap was het aankopen van een blindengeleidehond, die speciaal voor mij zou afgericht worden. Deze opleiding is bijna voorbij en binnenkort moet ik voor veertien dagen naar Koksijde bij de Vrienden der Blinden om de opleiding te voleindigen.''

Luc Van der Meeren woonde op een appartement in Wommelgem toen hij in Antwerpen tewerkgesteld was. Toen hij wist dat hij zou kunnen beschikken over een geleidehond koos hij ervoor om op de buiten, in Overmere, te komen wonen. Vooral omdat hij al een hond had.

Luc is ook lid van de Europese Snorrenclub van Antwerpen, dat is op het eerste zicht vrij duidelijk. Dat die mannen meer doen dan met hun snorren pronken wilden ze aantonen. Het bestuur gaat zijn onfortuinlijke vriend steunen en gaat op de benefiettoer. ,,Ik was blij verrast met dit initiatief'', aldus Luc, ,,let wel het is niet alleen ten voordele van mij. Het doel is de kas van de Blindenvereniging, afdeling Koksijde, te spijzen. Die richt honden af.''

  • Benefietdag op zaterdag 5 juli op de terreinen van de Federatie Open Scoutisme aan de Beatrijslaan, Linkeroever. Julien Vrebos, VRT-medewerker staat er achter de barbecue, maar er is ook muziek, poppenkast, goochelen en een rad van fortuin. Info bij Luc Van der Meeren: 09-339.15.55.