In oktober wil het gemeentebestuur van Oosterzele beginnen met de heraanleg van het stationsplein van Balegem. Het moet een stuk fraaier en veiliger worden. De kostprijs wordt geraamd op 75.000 euro.

Het stationsplein van Balegem is een plein van bescheiden oppervlakte en aangelegd in aflopende kasseistenen. het doet voornamelijk dienst als parkeerplaats.

Schepen van Openbare Werken Christ Meuleman: ,,'s Winters komen autobestuurders er wel eens in de knoei. Wanneer zij willen vertrekken bij vriesweer glijden ze wel eens uit. Dat is gevaarlijk voor de grote etalageruit van de winkel op de hoek.'' Het plein moet ook toegankelijker worden voor ouderen en gehandicapten. Meuleman: ,,Nu is de boordsteen veel te hoog. Het trottoir zal toegankelijk worden voor rolstoelgebruikers dankzij de afhellende boordstenen.''

De parkeerplaatsen blijven behouden. De kasseien verdwijnen en er komen klinkers in de plaats. De parkeerplaatsen zullen in zwarte klinkers aangelegd worden. Het leegstaande seinhuis aan de overkant van de sporen wordt een sociale woning.

In hetzelfde dossier zit ook de heraanleg van het trottoir rond de kerk van Scheldewindeke. Burgemeester Johan Van Durme: ,,Dat trottoir ligt in zeer slechte staat, de oorzaak is vocht. Met de werken willen we ook de vochtproblemen binnenin de kerk oplossen. Deze werken worden geraamd op ongeveer 12.000 euro.''

Eerder had de gemeente ook de opfrissing van het stationsplein van Scheldewindeke aangekondigd. De gemeente wil die werken nog wat uitstellen en gelijktijdig uitvoeren met de rioleringswerken die Aquafin daar plant.