De deuren van frituur Happy-Ed langs de Hasseltsepoort in Bilzen gingen gisteren in de vooravond opnieuw open. Ondanks de overval waarvan de uitbaters de nacht voordien het slachtoffer waren geworden wilde uitbaatster Rita Bielen de klanten niet in de kou laten staan. Ook voor de drie klanten die tijdens de overval aanwezig waren, was het een bewogen nacht. Vooral voor de 19-jarige Davy Biesmans die vlak na de feiten een dief in zijn eigen auto aantrof.

Uitbater Albert Vanloffelt was gisteren nog zwaar onder de indruk van de overval. ,,Wij hebben amper wat nachtrust gehad'', vertelt zijn echtgenote, Rita Bielen.

,,Maar het heeft geen zin om bij de pakken te blijven zitten. Ik ben al blij dat ons dochtertje Stephanie in haar bed lag toen de overval gebeurde. Vanmorgen ben ik naar het politiebureau geweest om met een mogelijke dader geconfronteerd te worden maar eigenlijk herinner ik mij weinig van hem. Ik zie vooral het wapen dat hij overduidelijk toonde nog altijd voor mij. Wat ook mijn aandacht trok is dat die kerel heel zelfverzekerd was. Hij ging zo rustig en bedaard te werk alsof hij wist dat hem niets kon gebeuren.''

Samen met Albert Vanloffelt gingen ook twee klanten achter de overvaller aan. Davy Judong en Davy Biesmans, beiden eveneens uit Bilzen. ,,De overvaller was ons te snel af'', zegt Davy Biesmans die amper een half uurtje later een autokraker in zijn eigen voertuig aantrof. ,,Ik was samen met Davy Judong in zijn auto naar de frituur gereden. Toen Davy mij na de overval terugbracht naar mijn geparkeerde auto op de parking van de speeltuin langs de Waterstraat in Munsterbilzen troffen wij in mijn auto een onbekende aan. De man vluchtte dadelijk weg naar een nabijgelegen bosje. Een zijruit van mijn auto bleek stukgeslagen en het dasboard was vernieldstuk. De dief had ook aan de radio geprutst, vermoedelijk met de bedoeling om die te stelen. Wij hebben onmiddellijk de politie verwittigd.''

Twee agenten in burger van politie Bilzen stelden zich verdekt op en wachtten tot de autokraker zijn eigen voertuig kwam ophalen. Toen ze de verdachte wilden inrekenen reed hij plankgas weg. Er werden een aantal schoten op de banden van de auto gelost maar die misten hun doel. Uiteindelijk kon de massaal ingezette politie in Zutendaal de verdachte klemrijden. Volgens de politie en het parket zijn er voorlopig geen aanwijzingen dat de 28-jarige Nederlander, die in voorlopige hechtenis is geplaatst, ook bij de overval zou betrokken zijn. In zijn auto werd wel inbrekersmateriaal aangetroffen.

Ongeveer één uur na de feiten liep bij de politiediensten een melding binnen van een aanrijding op de Maastrichterstraat in Mopertingen-Bilzen. De drie inzittenden van een auto met Franse nummerplaat sloegen op de vlucht. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om drugstrafikanten die niets met de overval te maken hebben.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig