Het jaar is voor de lokale politie van Ternat begonnen met de lang verwachte verhuizing naar de Kerkstraat in Sint-Katherina-Lombeek.

Gisteren werd het gebouw van de federale brigade aan de Assesteenweg leeggemaakt, vandaag doen de verhuizers het oude politiekantoor van Wambeek aan. Officieel doen beide gebouwen op 10 januari het licht uit.

De politie mag voor de verhuizing rekenen op de logistieke steun van de gemeente Ternat en de kazerneringsdienst van de federale politie. Vier mensen van de technische dienst, twee vrachtwagens en een verhuislift helpen alles in goede banen leiden.

,,Alle kasten en meubelen waren gemarkeerd, want alles uit dit gebouw wordt netjes verdeeld over de zone'', zegt commissaris Roland Hollevoet, de vroegere brigadecommandant van Ternat. ,,Een deel gaat naar de wijkwerking van Ternat, maar er gaan ook stukken naar de interventiediensten in Liedekerke en het secretariaat in de Opperstraat.''

Van de twaalf blauwen die resideerden aan de Assesteenweg gaan er zeven naar de interventie, drie naar de wijkwerking en eentje naar de recherche. De twaalfde man, Hollevoet zelf, krijgt in de politiezone Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke (TARL) een stafjob in de Opperstraat.


Documentatie
,,Mijn nieuwe taak wordt beleidsontwikkeling en kwaliteitszorg, een domein waar ik kan terugvallen op de ervaring uit mijn periode bij het rijkswachtdistrict Asse. Mijn belangrijkste opdrachten worden het voorbereiden van het zonaal veiligheidsplan en het opvolgen en stimuleren van de kwaliteitsprojecten van de verschillende diensten, intern en extern'', blikt Hollevoet even vooruit.

De baas van de Ternatse wijkwerking, hoofdinspecteur Dirk Meert, blijft als enige nog enkele dagen achter in het gebouw op de Assesteenweg. Hij draagt zorg voor de continuïteit van de administratieve beslommeringen en mag zich al het hoofd breken over de samenvoeging van de documentatie van de federale en de lokale politie in het nieuwe kantoor.

De zonale recherche van TARL, die eveneens in het gerenoveerde gebouw in de Lombeekse Kerkstraat komt, krijgt in hoofdzaak het meubilair uit het appartement van de federale politie in de Bellestraat in Affligem. Die verhuis is voor 11 januari gepland. De opruiming en de teruggave van de twee gehuurde gebouwen aan de eigenaars is een opdracht voor de federale politie.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig