In de 1.200 m2 grote kijkwoning met showrooms aan de Torhoutsestraat 338 (Baliebrugge) demonstreert ,,D2 services'' op aanvraag de werking van totaalprojecten in domotica, home-cinema en high-end audio. ,,Daarin moeten domotica, audiotoestellen en de elektrotechnische toepassingen op elkaar afgestemd zijn, zodat men ze kan besturen met één en hetzelfde beheerssysteem'' verklaart Danny Deschryver (38), zaakvoerder van dit nieuwe bedrijf, zich nader.

Danny Deschryver, afkomstig van Adinkerke (De Panne), volgde een opleiding A2-elektronica. Hij werkte jarenlang in de industriële automatisatie, tot hij vijf jaar geleden aan de Ruddervoordse Westkantstraat met DDL Design startte.

Het bedrijf specialiseerde zich in domotica, wat het sturen van alle elektrische functies in woningen en gebouwen via een ,,touchscreen'' inhoudt. Die functies gaan van het bedienen van huishoudapparaten tot verwarming, rolluiken, zonnewering, verlichting, audio, camerabewaking, enzomeer.

,,In ons nieuw bedrijf verwerken we de domoticaproducten tot totale concepten. Wij zorgen voor een volledige integratie van de audiovisuele toepassingen, sterk gericht op entertainment'', legt Danny Deschryver uit. ,,Home cinema is er een voorbeeld van.''

,,D2 services'' is een jong groeibedrijf, zeker geen concurrent van de audiowinkels. Het richt zich in hoofdzaak op residentiële klanten, omdat de installatie van een dergelijk systeem al vlug enkele miljoenen kost. ,,Het bedrijf kent een enorme explosie. We zijn marktleider en werken zowel in Barcelona, Londen als Amsterdam. In eigen land is dat meest rond Antwerpen, in Limburg en Oost-Vlaanderen. West-Vlaanderen hinkt wat achterop'', vult hij aan.

Het bedrijf wordt aangesproken door (binnenhuis)architecten en ingenieursbureaus uit binnen- en buitenland.


Kijkwoning
De kijkwoning en de showrooms aan de Torhoutsestraat zijn een ontwerp van het architectenbureau Govaerts en Vanhoutte, bekend van het Fort Napoleonproject. ,,Zij integreerden het ultra-modern gebouw met alleen maar glas, ijzer en hout perfect in een eerder rustieke omgeving'', merkt Deschryver op. ,,Is de voorgevel sober en gesloten, dan heeft men langs de achterzijde een doorkijk op de strakke -- op zijn Japans -- gelijnde tuin en het glooiende landschap van de wijk De Bergen.''

Binnenin liggen een zwembad en een visvijvertje. ,,Om aan te tonen dat we binnen de ijzeren structuur de eventuele vochtigheid niet vrezen. Onze systemen moeten die perfect aankunnen'', weet hij nog. ,,In ,,D2 services'' kunnen via het centrale audio-systeem 16 personen op hetzelfde ogenblik ieder hun ding doen, gaande van TV-kijken tot internetten, muziek beluisteren, het borrelbad of play station in werking stellen, enzomeer.''

Het hele systeem is op afstand te bedienen en is telefonisch wereldwijd bereik- en bedienbaar. ,,Het gaat extreem ver. De mensen willen dat we steeds meer zaken in één en hetzelfde systeem integreren. Het moet moeilijk zijn. Dat is juist de uitdaging'', besluit Deschryver.

  • D2 services, Torhoutsestraat 338, Ruddervoorde, 050-54.84.06 of 0475-64.98.98.
  • U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

    Lees gratis ›

    Geen betaalgegevens nodig