Aquafin start op maandag 7 januari met de aanleg van een collectorennetwerk langs de Hazebeek vanaf Lendelede over Hulste en Bavikhove tot het nog te realiseren waterzuiveringsstation in Beveren-Leie. Aannemer Verheye uit Diksmuide rekent uit dat daartoe tweehonderd werkdagen of ongeveer zestien maanden nodig zijn. Zonder rekening te houden met het weer, zijn de werken vermoedelijk eind juni 2003 voltooid.

Met het collectorproject Hazebeek is een bedrag van 2.454.145 (99 miljoen frank) gemoeid. Ruim 1,7 miljoen is voor rekening van Aquafin terwijl Harelbeke 520.576 en Lendelede 153.693 opzij moeten leggen.

Het tracé van het collectorennet loop van Lendelede via Hulste naar het centrum van Bavikhove, waar het verder moet aansluiten op het waterzuiveringsstation in Beveren-Leie. Aannemer Verheye begint op maandag 7 januari tegelijk op drie locaties aan de werken: aan het meest afwaartse lozingspunt in Bavikhove, nabij het centrum in Hulste richting Hazebeekstraat en ter hoogte van de Brugsesteenweg (R50), juist voorbij het kruispunt omgeving Lendelede. Probleem is wel dat de Kuurnsestraat en Brugsesteenweg niet tegelijk mogen worden opengebroken omdat men dan nog moeilijk Hulste en Bavikhove kan bereiken.


Termijnen
Voor de werken omgeving Kuurnsestraat krijgt de aannemer maximaal zestig werkdagen, te beginnen vanaf 12 maart. Voor de Kerkstraat zijn er honderd dagen uitgetrokken, vanaf halfweg maart tot eind augustus.

Harelbeke maakt van de gelegenheid gebruik om enkele verbeteringswerken in de Kerkstraat (kerkplein en achterliggende parkeerruimte) en langs een gedeelte van de Kuurnsestraat tussen de Kerk- en Vlietestraat uit te voeren. Ook in Lendelede vinden zulke werken plaats in de Hulstsestraat. (DJW)

Wie meer informatie wenst over project collector Hazebeek neemt contact op met projectingenieur Bart Aelvoet van Aquafin (tel.: 03-450.46.78) of met teamleider Mieke Lesage (tel.: 03-450.45.11). Voor klachten of problemen kan men terecht bij de ombudsman van Aquafin: Julien De Mulder (tel.: 03-450.45.45).

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig