R&B-groep Amor (Engeland) heeft op haar officiële website drie onderscheidingen toegekend aan Eric Hautekeete, sinds jaar en dag organisator van het jaarlijkse R&B-festival in Harelbeke. Amor lauwerde Hautekeete als tweede beste club-organisator. Een van de leden vond het festival van vorig jaar op de terreinen van Lano Carpets in Stasegem het beste van alle festivals waar ze hadden opgetreden. En voor de catering kreeg Eric Hautekeete de grootste onderscheiding.

Eric Hautekeete heeft van zijn R&B-festival in nauwelijks vier jaar tijd een fel gewaardeerde happening gemaakt. Dat bleek eind juni vorig jaar niet alleen door de grote publieke opkomst, maar ook door de lof die de concertorganisator nu krijgt van de Engelse R&B-formatie Amor.

Op hun website hebben de spelende leden Mat Beable (basgitaar), Waye Proctor (drums) en Jon Amor (vocals en gitaar) Hautekeete en zijn organisatie gelauwerd als beste club-organisator, tweede beste festival en beste catering. Die onderscheidingen kunnen tellen en zijn eigenlijk ook een bekroning voor het vele (vrijwilligers)werk dat Hautekeete en zijn medewerkers besteden aan de uitbouw van het R&B-festival.

Eric Hautekeete: ,,Amor stond op de affiche van onze vierde editie. Het is een geweldig goeie groep, die ik al jaren volg en heel graag naar Harelbeke wou brengen. Eind juni vorig jaar lukte dat. En met succes: het publiek genoot van dat optreden. Intussen zijn we ruim een half jaar verder en hebben de leden van Amor een evaluatie gemaakt van het afgelopen festivaljaar. Hun bevindingen hebben ze wereldwijd bekendgemaakt op hun website. En daaruit blijkt dat wij met onze organisatie uitstekend scoren. Je moet weten dat die groep jaarlijks verscheidene binnen- en buitenlandse festivals afwerkt. Dat wij nu als relatief kleine organisatie zoveel lof krijgen toegezwaaid, doet deugd.''


Tears
Matt Beable en Jon Amor vinden Harelbeke het tweede beste festival waar ze optraden, terwijl compaan Wayne Proctor de Benoitstad met een eerste plaats bedenkt, voor het Colne-festival (Engeland) en het Klompop Festival (Nederland). Mooi is ook de notitie van Proctor, die in het hoofdstukje Champagne Moment of 2001 schrijft over zijn ervaringen tijdens het Harelbeekse festival: ,,Dead heat between coming off stage, hearing the crowd reaction at Harelbeke, Belgium - I had tears in mij eyes...''

Naast het festival organiseert Eric Hautekeete met zijn R&B Club jaarlijks ook nog eens drie concerten in brasserie Damier aan de Kortrijkstraat. Tot nader order vinden die ook dit jaar op dezelfde locatie plaats.

Eric Hautekeete: ,,We hebben zicht op een andere locatie: de zaal in ontmoetingscentrum Het Spoor, waar vroeger de stadsbibliotheek was gevestigd. De akoestiek is er echter heel slecht. De stad moet aanpassingen doen. Maar voorlopig is daar geen geld voor. Daarom blijven we zeker ook in 2002 onze drie concerten organiseren in de Damier.'' (DJW)

Wie interesse heeft voor de commentaren van Amor op het R&B-festival, kan surfen naar http://www.jonamor.freeserve.co.uk

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig