Algemeen Ziekenhuis Heilig Hart voorziet dit jaar in de bouw van een ondergrondse parkeergarage. Die komt in de onmiddellijke nabijheid van campus-Rijselstraat. De garage wordt aangelegd onder het parkeerterrein naast Stedelijk Museum 't Schippershof aan de Rijselstraat en zal plaats bieden aan zowat 110 personenwagens. De kosten zijn volledig voor rekening van het ziekenhuis, dat onlangs opgeslorpt werd door het Heilig Hartziekenhuis van Roeselare.

Het Heilig Hartziekenhuis beschikt in Menen over twee campussen: de Rijsel- en Bruggestraat. Die laatste campus moet over afzienbare tijd verdwijnen. Nu al wordt een heel gedeelte van dat ziekenhuisgebouw niet meer gebruikt want het is te onveilig. Enkele diensten en het personeel werden al overgebracht naar campus-Rijselstraat.

In de onmiddellijke nabijheid is wel heel wat parkeerruimte gepland: de parking naast 't Schippershof, tussen de Rijselstraat en Fabiolalaan, in de Oude Leielaan en aan de Waalvest. Nog op wandelafstand bevindt zich parking 21 aan de Rijselstraat.

Het gaat grotendeels om betalende parkeerplaatsen.


Fransen
Burgemeester Gilbert Bossuyt: ,,Onze vraag om de auto's van het ziekenhuispersoneel weg te houden van de openbare parkeerplaatsen viel bij de directie in goede aarde. Daarom werd besloten tot de bouw van die ondergrondse parkeergarage. De bovengrondse parking tussen 't Schippershof en de Oude Leielaan blijft wel behouden. Er moeten alleen wat plaatsen sneuvelen voor de in- en uitrit van die ondergrondse garage. De kosten voor de aanleg van die parkeergarage zijn volledig voor rekening van het ziekenhuis.''

In de omgeving van het Heilig Hartziekenhuis campus-Rijselstraat zijn wel veel parkeerplaatsen voorhanden maar die worden ook druk gebruikt door onder meer het personeel van de Sint-Jorisscholen en de vele klanten van de winkels in de centrumstraten. Tijdens de weekeinden is het in de omgeving veelal vruchteloos zoeken naar een parkeerplaats.

Vooral op zondagnamiddag komen honderden Franse winkeltoeristen de grens over. De parkeerplaatsen op de Barakken zijn in een mum van tijd volzet. En wie daar geen plekje vindt, zoekt zijn/haar heil aan de Waalvest en Oude Leielaan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig