Moorslede investeert dit jaar 1.193.871 euro (48 miljoen frank) in buitengewone dienst. Het leeuwendeel hiervan gaat naar openbare werken, sport, jeugd en cultuur. De belastingen gaan wel de hoogte in. Zo stijgen de opcentiemen op de onroerende voorheffing van 1.500 naar 1.800.

353.947 euro (ruim 14 miljoen frank) trekt de gemeente uit voor verkeer en openbare werken. Met dat bedrag wordt gewerkt aan een loods voor de gemeente, worden de vluchtheuvels aangepast, vinden in diverse wegen werken plaats en zal een kleine kraan worden aangekocht.

Ook cultuur, jeugd en sport krijgen dit jaar veel aandacht en geld, 164.980 euro (6,6 miljoen frank). Dat gaat onder andere naar de plannen voor de verbouwing van het bestaande ontmoetingscentrum van Slypskapelle in de Strobomestraat. Voor het nieuwe cultureel centrum wordt bureaumeubilair aangekocht. Voorts is er goed nieuws voor de sportievelingen, want de sporthal krijgt een nieuwe vloer.

Computers en informaticamateriaal staan ook op het aankooplijstje van de gemeente. Dat gebeurt voor zowel de brandweer, de gemeenteschool, bibliotheek als het gemeentehuis. De brandweer krijgt ook nieuwe vestiairekasten en persslangen.

De gemeenteschool kan rekenen op nieuwe stoeltjs, terwijl ook de toiletten worden aangepast. De muziekschool krijgt nieuwe tafels. Ten slotte wordt ook het kerkhof van Moorslede uitgebreid. Hiervoor is een bedrag van 99.157 euro (bijna 4 miljoen frank) uitgetrokken.


Stijgen
Heel wat plannen dus, maar de oppositie vond de begroting 2002 niet meer dan er één zonder inspiratie. ,,En dat terwijl de belastingen stijgen, maar die schrijft de gemeente toe aan ingrepen op Vlaams of federaal niveau, zoals de politiehervorming'', vindt Visie. ,,De belastingsverhogingen die nu werden aangekondigd, zijn onverantwoord.''

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in