Een aantal horecazaken in de Wuitensgemeente heeft woensdag zeker gemerkt dat heel wat ambtenaren maar ook werknemers uit de private sector aan hun eerste werkdag toe waren. Enkele drank- en dansgelegenheden speelden daar met de organisatie van een Eerstewerkdagfuif handig op in.

Al in de late namiddag liep De Stijve Laars in de Broekstraat vol met groepjes -- vaak uitbundige -- collega's. ,,We hebben daarnet lekker gegeten en ook al wat gedanst in cultureel centrum Jan Tervaert'', getuigde een gemeentebediende. De sfeer in het café van Benny en Guy bleek nog maar een opwarmer voor de latere uurtjes, die door een massa werknemers werden doorgebracht in The Villa op het Kaaiplein. Bart Geerinckx (31) moest als vertegenwoordiger van Mobistar woensdag niet werken. ,,Toch ben ik op post in mijn stamcafé. Hier is ambiance verzekerd met de retromuziek van dj Ivan.'' Hammenaar Ivan Mettepenningen is de graag geziene dj in het Feestpaleis in Beervelde. ,,Ik heb al 24 jaar ervaring in dit wereldje. Dan weet je welke muziek het publiek verkiest. Ik durf bekenden al eens aanspreken via de microfoon, maar je moet daarbij natuurlijk grenzen voor ogen houden'', zei de doorgewinterde muziek- en sfeermaker.


,,Morgen weer fris''
Els Segers (23) had woensdag maar een halve dag gewerkt als bediende bij een deurwaarder. ,,Naar jaarlijkse gewoonte gingen we 's middags uit eten. Ik kom vanavond al voor de derde keer naar deze Eerstewerkdagfuif.'' Sandra Van Goethem (27) kijkt als fuifnummer niet op een inspanning. ,,Ik heb vandaag wel degelijk gewerkt als kapster-aan-huis, ook al vierde ik hier in The Villa tot vanmorgen nieuwjaar. Toch ben ik weer op post om hier de goede sfeer te beleven. Morgenvroeg wacht om 8 uur een eerste klant en dan moet ik weer fris zijn.''

Eens de drukte in de danstent toenam, verdween zanger-manager Niels William met stille trom. ,,Ik woon hier vlakbij en kom hier regelmatig. Ik wist echter niets van deze fuif. In Limburg wordt de eerste werkdag minder gevierd. Zelf heb ik vandaag niet gewerkt. Met nieuwjaar waren we met K3 in Amsterdam voor het programma Staatsloterij Muziekland '', vertelde de manager van het populaire meisjestrio.

Schepen van Cultuur Leo Van den Berghe (sp.a) kwam eveneens de sfeer opsnuiven. ,,Na het nieuwjaarsfeest van de gemeente trekken heel wat personeelsleden in groepjes naar de plaatselijke horecazaken. Ik hou wel van de ambiance tijdens zo'n fuif.'' (JVdV)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig