Scoutsgroep Sint-Arnoud bakte zevenduizend pannenkoeken. Zaterdag gaan de tachtig leden die in Tiegem verkopen ,,Wij hebben centen nodig om materiaal te kopen. Vandaar deze actie,'' motiveert hoofdleider Stijn Vandenbroucke.

De jongens en meisjes van scoutsgroep Sint-Arnoud begonnen op donderdag 1 november om 9 uur aan hun grote pannenkoekenbak. Om 19 uur sloten ze hun ,,buitenkeuken'' af en telden 2.500 kant-en-klare pannenkoeken. Die werden per tien verkoopklaar verpakt. Vrijdag stond het keukenpersoneel al om 7 uur met pan en pollepel klaar om de resterende 4.500 pannenkoeken klaar te maken. Hoofdleider Stijn Vandenbroucke had uitgerekend dat ze zeker tot middernacht aan het fornuis moesten blijven. De groep had 140 kilogram bloem, 560 eieren, 260 liter melk ,,vers van de uier'' en acht kilogram suiker nodig.


Heem
,,Het is de tweede keer op rij dat wij zo'n pannenkoekenslag organiseren. Waarom? Omdat wij centen nodig hebben voor onze clubkas. Sint-Arnoud nam vorig jaar een nieuwe start nadat de vereniging het drie jaar geleden het voor bekeken had gehouden. De hoofdleiders van toen hadden allemaal een job en konden hun werk niet meer combineren met de jeugdvereniging. Opvolgers waren er niet. Pas in 2000 waren er weer een paar jongeren die het zagen zitten. De nieuwe start verliep succesvol: wij tellen nu alweer tachtig jongens en meisjes voor wie wij wekelijks activiteiten organiseren.''

Scoutsgroep Sint-Arnoud is gehuisvest in gemeentelijke panden aan Oostdorp, naast ontmoetingscentrum Hertog van Brabant. Anzegem herstelde er al de ramen maar moet ook nog de goten aanpakken.

,,Dat is ons beloofd. Want als het zo blijft, zal de waterinsijpeling vrij veel schade toebrengen. Vorig jaar, bij de nieuwe start, kregen wij gratis elektriciteit en water. Dat was ook nodig. Want centen hadden wij niet. Daar werken wij nu voor. Als ons ledenaantal aangroeit, zitten wij met zware huisvestingsproblemen. Nu al is ons heem te klein om onze tachtig leden op een deftige manier bezig te houden. Eigenlijk zouden wij beter af zijn met nieuwe lokalen.''