Begin december van dit jaar verhuist de KBC-bank naar het nieuw kantoor aan het Schouwburgplein in Kortrijk.

Zo'n zeventig personeelsleden verhuizen mee van de kantoren aan de Leiestraat naar het nieuwe pand aan het Schouwburgplein, bevestigde kantoordirecteur Luc Lampole. Er komen een Palo-kantoor of kantoor voor dienstverlening aan particulieren en lokale ondernemingen, een private banking-kantoor en administratieve diensten.

Het gebouw aan de Leiestraat, waar de diensten van de bank nu zijn ondergebracht, wordt ontruimd in de loop van december en januari 2001. Enkele stadsdiensten nemen daar hun intrek.

Architect van de nieuwbouw is Bruno D'Hondt. De witgepleisterde gevel die hij voor het nieuwe gebouw ontwierp, oogt niet spectaculair maar is opener en meer beglaasd dan wat er vroeger stond. Het hele verhaal van dit gebouw speelt zich in de binnenruimte af, maar daar wil de bank op vandaag weinig over kwijt. De bank neemt alleen de gelijkvloerse en eerste verdieping voor haar rekening.

De rest van het gebouw is in handen van het studiebureau Nico Duynslaeger. Aanvankelijk zou ook hotel Ibis via een systeem van franchising in het gebouw komen maar die plannen gaan niet door. Het studiebureau gaat nu die ruimte op een andere manier invullen. Misschien komen er alleen appartementen. De KBC-bank ontkent dat tijdens de bouwwerken schade zou zijn aangebracht aan de gevels van de buren. ,,Alles bleef beperkt tot de klassieke hinder tijdens het bouwproces zoals stof- en lawaaihinder door af- en aanrijdende vrachtwagens of drilboren'', aldus de bank die op 11 december over de nieuwe realisatie een persconferentie houdt.

(BVC)