De Westrozebeekse toneelvereniging Terra Porcorum staat in het oud-gemeentehuis op de planken met ,,Echtgenoot te huur'', een blijspel in drie bedrijven van de auteur Peter Bergvliet. Regisseur van dienst is Pol Vansteeland uit Beveren.

Terra Porcorum is een gevestigde waarde in Westrozebeke. Het gros van de spelers zit al een tijdje in het vak. De enige debutante dit keer is de 18-jarige Joke Labaere, die een bijrol op zich neemt.

Dirk Verstappen is een zakenman in moeilijkheden. Zijn zaak staat op de rand van het faillisssement wanneer hij zijn rijke neef Joris om een lening vraagt. Maar Dirk liegt er maar op los. Hij zou de lening nodig hebben om de zaak uit te breiden nu zijn schoonzoon in de zaak komt. Wanneer Joris besluit kennis te maken met Delphine en haar man, komt Dirk in de problemen. Want hij heeft helemaal geen schoonzoon. Ten einde raad huurt hij er eentje. Jammer dat het zo'n brutale vlegel is.

Voorzitter Ferry Willaert neemt de rol van Dirk Verstappen op zich, Koen Sercu speelt Marc Jansens, zijn zakenpartner. Verder zijn er Ann Verhulst als Roos, Fabienne Bertrand als Delphine, Frederik Vanbesien als Alex, Luc France als Hugo Declock, Jeanine Vanbiervliet als Dirks zus Sofie, Pieter Demey als Joris, Christine Staelens als Joris' vrouw Diana en Joke Labaere als de jonge Emmy.

Het is de tweede keer op rij dat Terra Porcorum voor Pol Vansteeland kiest als regisseur. Pol is niet aan zijn proefstuk toe. Hij debuteerde in '65 als spelend lid van de Sint-Michielstoneelgilde. In '86 stichtte hij het Bevers Theater, dat in '96 promoveerde naar eredivisie. Intussen hield het Bevers Theater op met bestaan. (AV)

  • ,,Echtgenoot te huur'' in het oud gemeentehuis van Westrozebeke, nog op zaterdag 3 november om 20 uur, zondag 4 november om 17 uur, vrijdag 9 en zaterdag 10 november om 20 uur. De voorstellingen beginnen stipt. Kaarten kosten 200 frank (4,96 ). Bestellen op 051-77.16.16.