Maldegem is een nieuw tienergroepje rijker. Recentelijk stelde Pandi Panda zich aan het Maldegems publiek voor. Blijkbaar met succes. De vier jongeren hebben sindsdien al heel wat aanvragen binnengekregen om in de regio een optreden te verzorgen. Toch blijft het viertal stevig met de voeten op de grond. Ze dromen wel van succes en roem, maar gaan voorlopig toch nog gewoon naar school.

,,Onze groepsnaam is een knipoog naar de groep Vanda Vanda'', zegt Emmanuel Seys die zichzelf de artiestennaam Reggie Cool toekende. Hij staat op het podium samen met Maarten De Smet, Stefanie Serry en Els De Sweemer. Bij de start behoorde ook Stefanie Van Acker tot de groep, maar die heeft de handdoek ondertussen in de ring geworpen. ,,Pandi Panda is vergelijkbaar met Vanda Vanda, maar we zijn wel iets beter. We brengen tijdens onze optredens geen covers.

Ons eerste nummer heet SMS mij. Een leuk Nederlandstalig popnummertje van de hand van Jürgen De Blonde. Tijdens ons optreden op de kermis van Maldegem hebben we heel wat positieve reacties gehoord. Voorlopig is het nog wachten op een eerste single, maar het kan snel gaan. Omdat we geen covers willen brengen, duren onze optredens nog niet zo lang. We wachten liever met grote optredens tot we de nodige eigen nummers bij elkaar hebben geschreven.''

De roem van Pandi Pandi beperkt zich voorlopig tot Maldegem en omgeving. ,,Of wij ervan dromen om volgende zomer op het podium van Tien om te Zien te staan? Niet echt'', beweert Reggie Cool. ,,De muziek die daarin geprogrammeerd wordt, is niet echt onze stijl. Maar een optreden in Tien om te Zien brengt wel naambekendheid met zich mee. Misschien zouden we het toch wel overwegen.''


Jeugdverbroedering
Zoals heel wat groepjes is ook Pandi Panda ontstaan als een grap. ,,De groep komt voort uit de jeugdverbroedering van Maldegem. Tijdens onze kermisfuif treden altijd verscheidene bandjes op. Het leek ons een goed idee om vanuit de Jeugdverbroedering zelf voor een bandje te zorgen. Nu is het een uit de hand gelopen grap aan het worden. Of we klaar zijn voor het BV-schap? We mogen niet te snel gaan. Voorlopig gaan we allemaal nog naar school. Laat ons eerst maar ons diploma behalen. Bekend worden zou wel leuk zijn, maar het is niet onze prioriteit. Zolang we ons amuseren, is het goed'', besluit Reggie Cool.