De inwoners en de buurt van de Hugo Verriestlaan in Waarschoot starten met een petitieactie tegen de nieuwe aanvraag voor de verkaveling in de hoek Jagerpad-Kapellestraat-Verriestlaan. Vorig jaar keurde de dienst Stedenbouw de eerste aanvraag af. De verkavelaar dient nu een nieuwe en licht aangepaste aanvraag in. Volgens de buurt werd in de nieuwe aanvraag te weinig rekening gehouden met hun opmerkingen. Ze starten een nieuwe petitieactie.

,,Het gaat om de vernieuwde aanvraag van de eerste fase van de verkaveling'', zegt secretaris Frank Canoot van de vzw Het Groene Eiland. ,,In eerste instantie zou het gaan om veertig woningen van de geplande 250. Vorig jaar werd de aanvraag afgekeurd door Stedenbouw. Ook in de nieuwe plannen zijn de ontsluitingswegen onvoldoende. Het extra verkeer zou voor onveilige situaties zorgen in de Hugo Verriestlaan. Je mag niet vergeten dat het hier om een doodlopende straat gaat. De verkaveling ligt trouwens in een woonuitbreidingsgebied. Dat is dus een reservegebied voor wanneer er in de gemeente geen mogelijkheid meer is om in woongebied te bouwen. Waarschoot heeft nog onaangeroerd woongebied. Bijvoorbeeld aan de Berg. Wij zien dan ook niet in waarom een woonuitbreidingsgebied moet worden aangesneden.''

Om hun eisen kracht bij te zetten, start de vzw Het Groene Eiland ook dit keer met een petitie. Vast staat dat al 25 individuele bezwaarschriften zullen worden ingediend. In de aanpalende straten van de Verriestlaan wordt gestart met een petitie. Vorig jaar werden tegen de komst van de verkaveling al eens 350 handtekeningen verzameld. De initiatiefnemers hopen op een gelijkaardig succes.

,,We hebben iedereen gemobiliseerd. Het openbaar onderzoek loopt nog maar drie weken. We hopen dat Stedenbouw ook deze keer de aanvraag afkeurt, maar het wordt ook voor ons afwachten'', weet Frank Canoot.