Van school gaan en moeten gaan werken om zijn verkeersboete te kunnen betalen. Het overkwam een jongeman uit Eppegem. In september hoopt hij opnieuw te kunnen gaan studeren ... voor onderwijzer.

De politierechtbank in Vilvoorde heeft tijdens de jongste zitting strenge straffen uitgesproken voor rijden onder invloed. De bestuurders die reden onder invloed, kregen minstens 20 dagen rijverbod en 500 euro of ruim 20.000 oude Belgische franken effectieve boete.

T.W. (19) uit Vilvoorde reed met een voorlopig rijbewijs en werd tijdens het weekend met passagiers in Eppegem tegengehouden door de politie. De jongeman had één maand zijn voorlopig rijbewijs -- waarmee men tijdens weekendnachten niet mag rijden -- en had 1,8 promille alcohol in het bloed. Hij speelde toen zijn rijbewijs tien dagen kwijt, en hoorde zich nu veroordeeld worden tot een boete van 500 euro en 25 dagen rijverbod. De jongeman gaf zijn studies op, en begon te werken om zijn boete te kunnen betalen. In september hoopt hij terug verder te kunnen studeren als... onderwijzer. Spanjaard Raphael H. uit Vilvoorde werd eind vorig jaar in Zemst tegengehouden met 1,8 promille alcohol in het bloed. De man verklaarde dat hij van een trouwfeest kwam en één glas champagne, drie glazen wijn en twee glazen bier had gedronken. Hij nam ook medicatie voor zijn hart. De rechter veroordeelde de man tot 500 euro effectieve boete en 20 dagen rijverbod.

Kristof D.N. (22) uit Merchtem had 1,49 promille in het bloed toen hij in Londerzeel een ongeval met gewonden veroorzaakte Hij had een voorrang van rechts genegeerd en kreeg 500 euro boete, en 20 dagen rijverbod. Mathias D. (26) uit Grimbergen veroorzaakte eveneens een ongeval toen hij 2,4 promille in het bloed had. Hij reed in Londerzeel met een lekke band verder nadat hij op een boordsteen was gebotst. Resultaat: 500 euro boete, 25 dagen rijverbod. Zijn rijbewijs was na het ongeval al eens 13 dagen ingetrokken.