OOSTENDE - De Oostendse politie bevestigt dat Eche Sunday en Pedro Uzoma zondagnacht in de cel doorbrachten. Beide jonge Nigerianen werden opgepakt voor dancing Le Dôme in de Langestraat. De buitenwipper liet ze er niet in en belde de politie. Van 1.30 tot 6.20 uur verbleven ze in de cel. Ze werden niet verhoord en er werd geen proces-verbaal opgemaakt. ,,We zijn onheus behandeld. Mochten we blanken zijn, dan was dit niet gebeurd'', beweren de arbeider en de voetballer.

,,Het verhaal gaat eigenlijk terug naar een maand geleden. Toen gingen we naar Le Dôme. Wij, dat waren mijn vriend en ik, mijn vriendin, haar moeder en zijn vriendin. Blanke vrouwen. We betaalden de toegang en bestelden én betaalden champagne. Op een bepaald moment moesten we naar buiten op beschuldiging van het slaan van een meisje. Daar was niets van aan. Ik vroeg het meisje, dat beweerde dat ik geslagen had, erbij te halen. Niks hielp. Ze lachten mij gewoon uit. De politie werd er bij gehaald, nadien zijn we vertrokken'', herinnert Eche Sunday zich, een jonge Nigeriaan die vijf jaar in Oostende verblijft en als arbeider in Brugge werkt.

,,Toen we zondagmorgen ook iets wilden gaan drinken, trokken we opnieuw naar Le Dôme. We wilden binnenstappen, maar de buitenwipper duwde ons meteen op straat. Luttele seconden later stond de politie daar. Die sloeg ons in de boeien. We dienden op het politiecommissariaat onze identiteitskaart af te geven, werden niks gevraagd en zijn in de cel gegooid. We werden niet verhoord. Niemand heeft één letter opgeschreven, behalve van wanneer tot wanneer we in de nor zaten. Ook toen we vrij kwamen, wilde niemand ons enige uitleg geven'', vult Pedro Uzoma, die voetbalt bij VG Oostende, waar hij anderhalf jaar woont, aan.


Kabaal
De politie van Oostende bevestigt dat de twee opgesloten werden ,,wegens het verstoren van de openbare orde en de rust''. ,,De heren konden blijkbaar niet verwerken dat ze het etablissement niet binnen mochten, nadat er een tijd geleden ook al moeilijkheden waren. Omdat ze kabaal maakten, zijn ze bestuurlijk opgesloten. Dat is een administratieve maatregel, waarbij geen pv nodig is'', aldus nog de politie. (YNG)