Skaten is de laatste tijd enorm populair bij de jeugd van Temse. In veel buurten zijn de jongeren met hun skateboard echter niet welkom. Zowat 50 jongeren tussen de 12 en 16 jaar vroegen bij het begin de gemeenteraad dan ook een eigen mini-skatepark.

,,Overal worden we weggejaagd'', zeggen Tom Van Puyvelde, Yannick Brys en Sven Kockelkooren, drie skatende jongeren. ,,Eén keer zat de politie zelfs achter ons aan. Wij waren toen met een man of twaalf aan het skaten op het kerkplein van de Hollebeek. Ze noteerden onze namen en zeiden dat ze eens met onze ouders zouden gaan praten als ze ons nog eens betrapten.'' Het hoeft dan ook geen verwondering te wekken dat de jongeren voorzichtig geworden zijn. Velen durven hun hobby niet meer beoefenen. De anderen durven alleen nog maar ergens verscholen onder een afdakje te skaten.

De skatende jongeren weten goed wat ze willen. ,,Wij zouden graag een mini-skatepark in Temse hebben. Voor ons moet dat geen groot park met allerlei toestellen zijn. Een voldoende groot terrein met een effen ondergrond is al voldoende. Wij vragen geen dure toestellen zoals een ramp. En kleinere toestellen zoals een curb kunnen we zelf maken. Het hoeft dus helemaal niet duur te zijn.''


Petitie
Om hun vraag naar een mini-skatepark kracht bij te zetten, organiseerden de jongeren een petitie. Zij verzamelden meer dan vijfhonderd handtekeningen. Die petitie werd voor de start van de gemeenteraad aan de burgemeester overhandigd. Jeugdschepen Hugo Maes is de aanleg van een mini-skatepark wel genegen. ,,Ik vind het geen goede zaak dat de skateboarders zomaar overal opduiken. In de Eupenlaan kunnen we misschien een skateparkje inrichten. Maar dan moeten we wel eerst eens met de buurt overleggen.'' (GNT)