In de nacht van woensdag op donderdag werden in de streek verschillende inbraken of inbraakpogingen vastgesteld. Speurders onderzoeken of deze feiten al dan niet een verband houden met de brutale homejacking in Hemelveerdegem.

In Waterloos in Ophasselt, dicht bij de drukke N42 Wetteren-Geraardsbergen en niet zo ver van Hemelveerdegem, probeerden dieven vruchteloos in de woning van een kinesist in te breken. In de Grotenbergestraat in Grotenberge werd wel een belangrijke buit gemaakt. Daar gingen de daders iets voor 4 uur met een auto Daewoo aan de haal.

De gestolen Daewoo werd uiteindelijk in de Neerstraat in Nederzwalm teruggevonden. Daar werd dan weer een Volvo gestolen. Die Volvo zou rond 5.30 uur in de buurt van de Natendries in Mater door getuigen opgemerkt zijn. In de Natendries 52 kreeg het jonge gezin Dewulf-Vandekerckhove, dat amper een zevental maanden in zijn nieuw huis woont, dieven over de vloer. De daders maakten een draagbare computer, twee gsm's en een brieventas, waarin een geldsom stak, buit.


,,Opgeschrikt''
,,Om 5.20 uur werden we opgeschrikt door lawaai in de living. Meteen schakelden we de lichten aan en daardoor namen de dieven de vlucht. Toch hadden zij al de kans gezien om enkele zaken mee te nemen. Zij raakten onze woning via de voordeur binnen. Het slot en het glas in de deur werden geforceerd. We hebben de dieven niet gezien noch een vluchtauto opgemerkt.'' Het was dit jaar overigens al de derde keer dat dieven in de Natendries aan het werk waren. Einde januari werd twee weken na elkaar in verschillende woningen in de buurt ingebroken.

Tenslotte werd in de nacht van woensdag op donderdag ook nog een diefstalpoging in de Bergstraat in Ruien vastgesteld.