,,Ik ben iemand die niet rap schrik heeft, maar dat verandert wellicht snel als ze eens aan jouw bed gestaan hebben. Het zou misschien niet slecht zijn om toch maar eens een alarm te installeren'', vertelt kapster Veronique Van Den Driessche. Homejackers sloegen in de nacht van woensdag op donderdag toe bij haar ouders (zie ook verslaggeving op nationale pagina's) en dreigden ermee haar zoontje Milan, die bij oma Yvette en opa Marcel was blijven slapen, te zullen ontvoeren.

Een alarminstallatie lijkt inderdaad niet zo'n slecht idee, want op een half jaar tijd kwamen er al driemaal dieven over de vloer bij de familie Van Den Driessche, die langs de Gentse Steenweg (N42) in Hemelveerdegem het transportbedrijf Laumatrans runt.

Het begon allemaal begin november van vorig jaar. Twee dieven gingen er toen op klaarlichte dag vandoor met een aanhangwagen en een crossmotor die op de parking van de vervoersfirma stonden. De aanhangwagen werd aan een eerder gestolen auto gekoppeld. De ene dader kroop achter het stuur en reed er vandoor, terwijl de andere dader op de crossmotor sprong en eveneens de benen nam. De diefstal werd door de eigenaars opgemerkt en er volgde een wilde achtervolging. Daarbij kon de dader die gevlucht was met de aanhangwagen ingerekend worden. Ook de dief op de crossmotor kon worden gevat. Beide Zottegemnaren vlogen in de cel en één van hen zit voor die diefstal nu nog altijd in voorarrest.


Trekker
Rond kerstmis vorig jaar was het weeral raak. Toen verdwenen dieven op de parking van de firma Van Den Driessche met een vrachtwagentrekker. Die gebruikten ze nadien om een oplegger met 18.000 flessen Spaanse wijn te stelen bij de bvba Coeckx in Geraardsbergen. De zaak haalde de voorbije maanden herhaadelijk het nieuws omdat oud-wielrenner Julien Verstrepen bij die diefstal betrokken bleek.

Freddy Coeckx, zaakvoerder van de gelijknamige transportfirma, is dan weer een goede bekende van de familie Van Den Driessche. ,,Ik werd vannacht wakker gebeld door Yvette, de echtgenote van Marcel. 'Freddy, kom direct af, we zijn overvallen', zei ze. Wellicht was mijn nummer het eerste dat ze op haar gsm terugvond.''

Linda Van Cauwenberge, de zus van Yvette, woont vlak naast het transportbedrijf. ,,We hebben niks gehoord of gezien. Het was pas nadat ze ons wakker belden, dat we vernamen wat er zich had voorgedaan. Ik ben dan meteen naar de woning van mijn zus getrokken. Het spreekt voor zich dat ze in paniek waren. Ze moesten ze levend villen, de daders.''