Op de Vlasmarkt komt dit jaar tijdens de Gentse Feesten geen podium. Het kwam niet tot een akkoord tussen Trefpunt, die de Feesten bij Sint-Jacobs organiseert, en vzw Vlasmarkt. Aan de andere kant ziet dekenij Korenmarkt de komst van Starbot niet zitten.

De organisator van de Gentse Feesten-gebeuren op de Vlasmarkt gaat niet akkoord met het voorgestelde compromis. Volgens dat voorstel zou De Vlasmarkt twee optredens kunnen organiseren. Een om 0.15 uur en een tweede vanaf 3 uur. Het programma op het Groot Podium bij Sint-Jacobs zou voor het eerste concert stil liggen. Als het tweede Vlasmarkt-concert begint is het laatste concert afgelopen op Sint-Jacobs.

Maar de organisatoren van de Vlasmarkt wilden dat er afwisselend optredens kwamen op het Groot Podium en hun eigen podium. Dat zag Trefpunt dan weer niet zitten. Guido De Leeuw van Trefpunt stelde dat je een aanpak die al 32 jaar zijn deugdelijkheid bewijst, niet zomaar eensklaps kunt veranderen.

De Vlasmarkt vindt dat het op tafel liggende voorstel helemaal geen compromis is. Ze zien dan maar af van een podium. In september gaan beide partijen weer samenzitten om te praten over het maken van een groot plein met twee podia .


Niet van harte
Omdat Kunstencampus Ottogracht door asbestverwijderingswerken niet beschikbaar is, zit Starbot met een probleem. Al twee jaar organiseert die vzw de succesrijke Bod'lo-avonden en -nachten met experimentele klanken en beelden, eerst in de Baudelokapel en later op de speelplaats van de campus. Omdat de Korenmarkt dit jaar geen podium plaatst, dacht Starbot eraan voor Post Plaza een klein podium met een eigen ruimte in te richten.

Dekenij Korenmarkt ziet de komst van Starbot niet zitten. Ook niet nadat ze een voorproefje had gekregen van wat Starbot doet. ,,En als het niet van harte is, dan doe je het beter niet'', zegt schepen van Feestelijkheden Daniël Termont.

,,We zoeken naar alternatieven in de harde Feesten-zone'', zei Guido De Leeuw.

Dekenij Korenmarkt moet nog beslissen wat er precies op de Korenmarkt zal gebeuren.