Mijn kind, schoon kind. In het geval van Micha Naert uit de Diksmuidseweg 148 te Ieper mag je dit letterlijk opvatten. Micha is een alleenstaande moeder met 3 schatten van zoontjes, die als enige West-Vlamingen de halve finale bereikten van de 'Little Mister Belgium'-verkiezing: Jaysen (9), Shayker (7) en Yahsin (6) Hanedabou Elenein-Elbay. Hun Egyptische familienaam hebben ze van hun papa, die het gezin verlaten heeft maar ondertussen overleden is.

Toen Micha alleen kwam te staan, was haar enige doel ervoor te zorgen dat haar drie zoontjes het goed hebben. Omdat ze van extravagante kledij houdt, gaat ze geregeld winkelen in de grootstad, waar ze via een winkeldame een foldertje van de Little Mister Belgium-verkiezing in handen kreeg. ,,Jaysen had drie jaar geleden al geacteerd in een reclamespot voor VTM. Sindsdien hebben mijn 3 zoontjes al aan verschillende castings deelgenomen. We waren erg blij toen we vernamen dat ze alledrie als enige West-Vlamingen uit een paar honderd kandidaten de halve finale bereikten. Die vond zondag plaats in het Limburgse Zoutleeuw. Er waren een 40-tal kandidaten in verschillende leeftijdscategorieën. Jahsin, mijn jongste, mag naar de finale.''


Jongste finalist
Vooral Shayker was ontgoocheld dat hij niet gewonnen had in zijn categorie. Hij steelt geregeld de show op feestjes als imitator en danst heel graag. Maar toch is net als mama ook fier op zijn jongste broer. In de finale, die begin februari plaatsvindt, komen alle leeftijdscategorieën tegen elkaar uit. Jahsin is meteen de jongste finalist. Mama Micha zal hem in de voorbereiding begeleiden: hij moet zichzelf voorstellen, een act opvoeren, een presentatie verzorgen in feestkledij en een actueel onderwerp naar voor brengen en hierover spontaan vragen beantwoorden. Duimen maar!