,,Na carnaval wordt de 11-juliviering het belangrijkste evenement dat Halle dit jaar zal meemaken''. Dit stellen Toerisme Halle en regisseur Carl Deckers die zaterdag 6 juli het groot opgezet Vlaamse feest in Halle in goede banen moeten leiden. Halle mag zich verwachten aan een spektakel met drie verschillende optochten door de binnenstad, workshops om actief bezig te zijn en allerlei optredens.

,,Op zaterdag 6 juli moet het in de binnenstad gonzen van de activiteiten en de sfeer'', vertelt Carl Deckers over het opzet van Halle feest mee . ,,De winkels blijven open en iedereen kan zijn gewone bezigheden afwerken maar toch wordt het in Halle een speciale zaterdag omdat men er ogen te kort zal komen. 200 figuranten dompelen de stad in een feestelijke sfeer. Want iedereen laten meevieren, dat is de boodschap''.

Carl Deckers tekende een programma uit in vijf grote luiken. Voor een nostalgische terugblik op 700 jaar Vlaanderen zorgt een parade van een tachtigtal historische figuren door de stad. Het publiek zal zeker Gewijde van Dampierre, Jan Breydel en Pieter De Coninck, Guido Gezelle, Hendrik Conscience, Jan Van Eyck, Gerard Mercator, Peter Pauwel Rubens en de Halse figuren Jozef Cardijn, Adrien Servais en de Vaantjesboer herkennen. Voor alle figuranten werden historisch verantwoorde kostumes en pruiken ingehuurd.

Om weer de middeleeuwse sfeer van weleer in de stad te krijgen wordt de parade van historische figuren afgewisseld met een optocht in middeleeuwse circussfeer.

Halle wil met 11 juli ook de ogen openhouden voor de huidige samenleving met een multicultureel luik. De Boliviaanse gemeenschap van Halle verzorgt in haar traditionele klederdracht ook een optocht waarbij ze op verschillende plaatsen in de stad halt houdt voor traditionele dansen.

Om dit het volledig programma (zie hiernaast) te realiseren maakte de stad Halle aan Toerisme Halle een budget van 12.400 euro over maar het grootste deel van de uitgaven kon gedekt worden met subsidies van de provincie en van de Vlaamse overheid in het raam van Vlaanderen feest.