Het Antwerpse gerecht heeft een bende Bulgaarse vrouwenhandelaars opgerold. Het vijftal plaatste Bulgaarse meisjes, onder wie een minderjarige tiener, in bars in Turnhout en de grensstreek. De bende smokkelde op z'n minst dertig meisjes naar België en Nederland.

Het onderzoek ging aan het rollen nadat een slachtoffer van de bende klacht neergelegd had bij het gerecht. Zij wees in de richting van Antwerpse pooiers, van Bulgaarse herkomst.

Onderzoek door Antwerpse en Turnhoutse speurders, bijgestaan door de politie van Breda en Zeeland, bracht de bende in kaart. Die zou goed gestructureerd hebben gewerkt, aldus het Antwerpse parket.

De bendeleden deden bijvoorbeeld alles in eigen beheer: het ronselen van de meisjes in Bulgarije, het aanmaken van valse documenten, het transport naar België, het regelen van onderdak in Antwerpen en als laatste de plaatsing van de meisjes in bars in Turnhout en zowel de Belgische als Nederlandse grensstreek.

Na negen huiszoekingen door de politiediensten zijn de vijf kopstukken van de bende aangehouden. Het gaat om dertigers, onder wie drie vrouwen. Wat er met de meisjes gebeurt, die bij de huiszoekingen in enkele van de bars werden aangetroffen, is niet meteen duidelijk. (WER)