Wie jarig was op 29 juni had geluk in Duffel. Samen met scholieren en baby's mochten zij gratis de eerste baantjes trekken in het vernieuwde gemeentelijke zwembad. Maar de officiële opening kreeg een jammerlijk staartje. Omstreeks 20 uur, net na de feestelijkheden, viel de buurt van het zwembad zonder stroom.

Schepen van Sport Patrik Van Herck meent dat er dankzij de renovatie veel meer recreatieve mogelijkheden zijn. Er is onder meer een grote glijbaan, een kinderbadje, waterparaplu en een glijbaantje. Ook voor de schoolgaande jeugd wordt het interessant. Vanaf september kunnen ze weer gebruik maken van het zwembad aan 0,75 euro voor Duffelse scholen en 1 euro voor andere. Momenteel zijn er al 14 scholen ingeschreven.

De totale kostprijs voor de renovatie bedraagt 2,392 miljoen euro. Voor Agalev is dat veel te duur en het bad veel te klein. ,,Dus blijven wij weg op de inhuldiging'', klonk het eerder al. De raadsleden van de VLD waren wel aanwezig maar droegen allemaal een zwarte rouwband omdat zij meenden dat het een geldverslindend en véél te klein opknapproject was.

Net na de feestelijkheden, viel de stroom uit in de buurt van het zwembad. ,,Er is omstreeks 20 uur een elektriciteitspanne geweest op het openbaar net. Tijdens de graafwerken bij de bouw van het zwembad, is er waarschijnlijk een elektriciteitskabel geraakt'', zegt Christophe Van Slagmolen. ,,Daardoor is er, toevallig net op de avond van de opening, een kortsluiting ontstaan.''

De buurt, inclusief de cafetaria van de sporthal zat tot laat op de avond zonder stroom, maar het zwembad zelf bleef gevrijwaard. ,,Er was een panne op het openbaar net, maar de elektriciteit van het zwembad zelf komt van een hoogspanningscabine achter het gebouw. Alle filters zijn dus gewoon blijven draaien, zodat er geen probleem is voor de echte opening van morgen. Dan is het grote publiek massaal welkom.''

  • Tijdens de zomermaanden is het bad geopend van dinsdag tot zaterdag van 10 tot 12 en van 13 tot 17 uur. Op zondag en maandag is de zwem.com gesloten. Op vrijdag is het open tot 20 uur.