De stoet van zondag 7 juli is het hoogtepunt van een heel weekend Bakelandtfeesten. Het begint al op vrijdag 5 juli om 19 uur met de prijsuitreiking van de eerste Bakelandtzoektocht. Om 20.30 uur start de Bakelandtverkiezingsshow.

Een toegevoegde waarde tijdens het hele weekend is de aanwezigheid van het 2de Regiment Dragons uit Waterloo. Deze groep is gepassioneerd door het Napoleontisch tijdperk, de Bakelandtperiode. Vanaf vrijdag slaan ze hun legerkamp met tenten en uitrusting op in de deelgemeente Sint-Juliaan. Zaterdag evoceren ze de Slag van Waterloo met 22 ruiters, 100 figuranten en 2 kanonnen. Zondag nemen ze deel aan de stoet.

Op zaterdag is er voor de kinderen om 14 uur een animatienamiddag met een groots Bakelandtspel op het marktplein. Om 19 uur start een kroegentocht met volksspelwedstrijd.

Op zondag is er vanaf 11 uur muzikale animatie met onder andere Sois Belle. Als opwarmer voor de stoet zijn er enkele 'tableaux vivants' te bekijken en kondigt een marktzanger de gebeurtenissen van de dag aan. Er worden ook diverse straatscènes gespeeld, zowel voor als na de stoet. Om 20 uur is er een avondspel met de executiescène. De Bakelandtfeesten eindigen met een spetterende fuif in de feesttent. (PLI)