Vier zware ongevallen op een paar minuten tijd waren het gevolg van de plotse hevige regenbuien van gisteravond. De zwaarste klap viel op de A18 Veurne-Jabbeke in Oudenburg waar een Brits koppel tegen de vangrail klapte. De vrouw was op slag dood, haar man werd met ernstige verwondingen met de helikopter weggebracht. Nog in Oudenburg ontsnapte een automobilist aan erger nadat zijn wagen van de A10 Oostende-Veurne slipte en in de velden belandde. In de Eernegemsestraat in Koekelare slipte een wagen op het dak tot op centimeters van een zware tractor. In Jonckershove (Houthulst) reed een wagen in het Sportkringcafé.

De ongevallen gebeurden omzeggens gelijktijdig.

In Koekelare slipte de wagen van de 22-jarige S.V.V. uit Koekelare in de Eernegemsestraat. De wagen ging over de kop en ploegde door de velden. Op amper een halve meter van een tractor stokte de wagen. De jonge bestuurder liep als bij wonder slechts lichte verwondingen op.

Langs de snelweg A10 Oostende-Jabbeke in Oudenburg ging een wagen aan het slippen op het nat wegdek en schoof van de baan de velden en een gracht in. Ook daar kon de bestuurder met enkel wat verwondingen aan het hoofd uit zijn wagen worden gehaald. Het ongeval zorgde meteen voor kilometers file in de richting van het binnenland en een langgerekte kijkfile in de richting van de kust.

Op minder dan een kilometer daar vandaan, op de snelweg A18 Veurne-Jabbeke eveneens in Oudenburg, ging een paar minuten later de wagen van een Brits koppel aan het slippen. De wagen sloeg over de kop en werd uit elkaar gereten op de vangrail. De vrouw, die langs de passagierskant zat, was op slag dood. De bestuurder liep ernstige verwondingen op en werd naar het ziekenhuis gebracht. Het parket stuurde een deskundige ter plaatse om zich ervan te verzekeren dat de wagen niet eerder door een vrachtwagen was aangereden. Daardoor bleef een rijstrook op de snelweg richting binnenland urenlang afgesloten voor alle verkeer en ontstond een kilometerslange file.

Ter hoogte van de kerk van Jonkershove gebeurde rond 18.45 uur nog een zwaar ongeval op het kruispunt van de Schottelaan en de Jonkershovestraat. Daarbij vielen meerdere gewonden en werd de mug-heli bijgeroepen toen een Volkswagen Polo na een botsing op het Sportkringcafé inreed. Eén slachtoffer, een vrouw uit Merkem (Houthulst), diende ter plaatse te worden gereanimeerd. (YNG)