Het was zondagnamiddag bij momenten rijtje schuiven aan de stands op de eerste beurs- en bisdomdag in de Kortrijkse Expohallen. Een honderdtal organisaties stelden er hun werking voor, terwijl diverse orkesten het beste van zichzelf gaven. De happening Kerk in Klank en Kleur krijgt misschien volgend jaar een vervolg.

Wie het zondagnamiddag in Xpo Kortrijk niet meebeleefde, heeft er geen idee van hoeveel christelijk geïnspireerde organisaties en verenigingen in het bisdom Brugge actief zijn. Op basis van het aantal stands zijn het er zeker meer dan honderd. Meer nog: in de hallen was slechts een beperkt selectief aanbod aanwezig, maar over wat of wie er stond, was het oordeel unaniem en klonk het uit evenveel monden: ,,Nooit gedacht dat er zovele mensen in ons bisdom actief zijn.''


Blikvangers
Deken Frans Verhelst uit Waregem was een van de duizenden bezoekers. ,,Deze happening is een voltreffer. Het doet deugd om zovele vrijwilligers en zeker zoveel jongeren bezig te zien. Het is de eerste keer dat Brugge zoiets organiseert. Ik hoop dat het zeker niet de laatste keer is.''

Blikvangers waren er legio. Mooi om zien, waren de moderne kazuifels in de stand van firma Slabbinck uit Brugge. Idem dito voor de vele boeken en andere eerbiedwaardige producten die het pastoraal centrum De Bron uit Harelbeke aanprees.

Zeker even interessant was de grote tentoonstelling rond werken van tientallen West-Vlaamse kunstenaars. Zwevegemnaar Joël De Rore was present met doeken die op een of andere manier altijd met de Heilige Drievuldigheid te maken hebben.

Van Godfried Vervisch hingen er drie schitterende werken die refereerden aan de kruisiging en Willem Vermandere leverde enkele statige houtsculpturen die in een passende omgeving waren opgesteld.