Vlaanderen zingt nu ook in Gent. Op 5 juli kan iedereen zich op het Sint-Baafsplein de longen uit het lijf brullen op de tonen van onder meer Ik wil je van De Kreuners, You'll never walk alone en Kikki Dee's I've got the music in me . Aanleiding is de viering van het honderdjarig bestaan van de Gentse opperdekenij.

Vlaanderen zingt is een concept dat al langer bestaat. ,,Het staat garant voor tonnen ambiance'', zegt opperdeken Eli De Rijck. ,,Vorig jaar had het zangspektakel onder meer plaats in Antwerpen en Leuven. Met de hulp van vzw Tussen De Torens haalden we het nu ook naar Gent.''

Het Sint-Baafsplein wordt op de avond van 5 juli helemaal afgezet. Er zijn twee toegangen, een aan de Botermarkt en een aan de Limburgstraat. Wie er graag bij is, moet snel zijn want het aantal feestvierders wordt om veiligheidsredenen beperkt tot 5.000.

,,Klokke Roeland zal het zangfeest inluiden'', aldus De Rijck. ,,Er staan ook twee Gentse liedjes op het programma: 't Vliegerke van Walter De Buck en - hoe kan het ook anders - Klokke Roeland '' (KSY)

Wie wil aansluiten bij het vijftigkoppige koor op het podium, kan contact opnemen met de opperdekenij: tel. 09-225.41.28 (tussen 9 en 13 uur).