In een politiecombi klauteren, het zwaailicht aanzetten en zelfs de sirene laten loeien, dat mochten zes kinderen gisteren ongelimiteerd uitproberen. De zes zijn de hoofdrolspelertjes in een leuk VRT-promotiefilmpje voor de jaarlijkse Flikkendag .

De vier jongens en twee meisjes, tussen 8 en 12 jaar oud, kropen voor de gelegenheid in de huid van de échte acteurs, zij het dan als een flink verjongde versie. Veel inlevingsvermogen vergde dat niet want hun papa en/of mama behoren tot het politiecommissariaat Gent-Centrum in de Belfortstraat, waar een groot deel van de opnames voor de Flikken-serie plaats vindt.

Voor de start van de opnames waren Michaël van Der Jeught uit Zottegem, Arne Naudts uit Drongen, Sebastiaan Van De Velde, Jeroen Peters en de zusjes Emily en Alison Vanrenterghem uit Gent aardig zenuwachtig.

,,We weten niet precies wat ons te wachten staat'', leggen Alison en Emily uit. ,,Maar we zijn wel dolblij dat we mogen meedoen én dat we de acteurs uit de serie ontmoeten. Jammer dat Tony er niet meer bij is want die was onze favoriet.''


Fans
Voor de meesten was het de eerste kennismaking met acteren en camera's. ,,Ik heb wel al eens toneel gespeeld op school'', vertelt Sebastiaan.

Allen zijn ze grote fans van de serie. ,,Al is het niet steeds even gemakkelijk om te kijken, want de uitzendingen zijn nogal laat. Ik kijk meestal stiekem in mijn bed naar de televisie op mijn kamer'', verklapt Arne.

Het promotiefilmpje zal vanaf september verscheidene keren op de VRT te zien zijn. De Flikkendag vindt plaats op 22 september. (KVDS)