Tijdens het eerste weekend van mei is het al cultuur wat de klok slaat in Kinrooi. De dienst welzijnszaken en een aantal adviesraden pakken dan uit met de eerste ,,Megafestatie made in Kinrooi''. Het wordt een cultureel totaalspektakel voor jong en oud in en rond het gemeentehuis, het geografische hart van de fusie. Vrij podium, blues- en rockconcert, wandel- en fietstocht, kunstexpositie, geanimeerde cultuurnamiddag,... een programma om duimen en vingers bij af te likken.

Op vrijdag 3 mei rond 20 uur wordt de Megafestatie op gang geschoten met een vrij podium in de feesttent voor het gemeentehuis aan de Breeërsteenweg. Bands van Kinrooi en omstreken doen hun ding on stage. Gizmo, Signs of Darkness, Piddle, Celebrant en Koncept zijn de opwarmers. Als topact komt Belgian Asociality. Onder de aanwezigen wordt een heuse akoestische gitaar verloot.

Zaterdag 4 mei start omstreeks 20 uur een 25+party met DJ Thei Gitaar en een gezellig blues- en rockconcert met optredens van The Sham, The Jumping Jerks en Lowdown. Hoofdact is Blues Lee.

De Kinrooise Gordel is een wandel- en fietstocht door de gemeente met daarop aansluitend een brunch. Dit evenement begint om 8 uur in een tent voor het raadhuis. Inschrijven kan tot 13 uur. Geïnteresseerde gordelaars ontvangen aan de finish een stempel op hun wandel- of fietskaart. Het inschrijvingsgeld bedraagt 1 euro voor de wandel- en fietstocht en 5 euro indien je ook wil brunchen (spek, eieren en brood). De keuken blijft open tot 15 uur. Tussen 11 en 15 uur zorgt de plaatselijke band WirWar voor de muzikale ondersteuning. De opbrengst wordt geschonken aan het Rode Kruis, afdeling Kinrooi.

Eveneens op zaterdag 4 mei opent de gemeentelijke culturele raad om 13 uur de vierde editie van een beeldende kunstexpo met werken van Kinrooise kunstenaars. De tentoonstelling kan op zaterdag en zondag telkens van 13 tot 18 uur gratis worden bezocht in het gemeentehuis.

Zondag 5 mei vanaf 14 uur is de feesttent het decor voor een geanimeerde cultuurnamiddag: van accordeon spelen tot dansen en van doedelzak blazen tot gedichten in het dialect. Ria Geraerts, Theo Van Dael, Piet Wagemaekers, Roger Arits, Dansclub Ritmo en Chrétien Peeters zijn van de partij. Om 18 uur reikt de culturele raad zijn jaarlijkse cultuurprijs uit en wordt de cultuurnamiddag afgesloten met een optreden van Duurein.

Na de culturele hoogdagen in het weekend is er maandag 6 mei nog een activiteit voor het schoolvolkje, met name het muziektheater De Duistere Middeleeuwen door Patrick Bernauw en Compagnie de Ballade. De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van al de Kinrooise scholen kunnen daarheen. Tot slot worden de prijzen van de Junior Journalist wedstrijd toegekend.