Afgevaardigd bestuurder van spuitbussenfabrikant Trost, Andreas Trost heeft bij de rechtbank van Koophandel in Hasselt dan toch het faillissement aangevraagd. Vandaag volgt een uitspraak. Er dreigen 225 mensen hun baan te verliezen.

De werknemers van Trost Group Sint-Truiden bleven de voorbije dagen hopen op een afnemer. Zo werd een tijdje uitgekeken naar Incopack, dat interesse toonde voor een overname, maar dat uiteindelijk toch afhaakte. Volgens de vakbonden kwam dat door het vroegtijdig uitlekken van de naam van de mogelijke overnemer. ,,Dat heeft hier alles op de helling gezet'' aldus vakbondsafgevaardigden.

Andreas Trost heeft niet alleen het faillissement aangevraagd, hij heeft de vakbonden ook nog laten weten dat de 225 werknemers vanaf donderdag (vandaag dus) niet meer op het werk moeten komen.

Albert Hermans (ACV) gaf te kennen dat dit nieuws in feite een verademing is voor de werknemers, ,,die nu eindelijk eens zullen weten waar ze staan. De situatie van niets te weten en geen enkele zekerheid hebben, is niet te dragen.'' (MVZ)