Nu Sergio ereburger werd van zijn eigen gemeente, heeft hij in Lubbeek heel wat fans bijgewonnen. Meer dan elders wordt van hem in Estland voor Eurosong een goede uitslag verwacht, want op 25 mei verdedigt hij daar de Vlaamse kleuren. De aanwezigen kregen in primeur een idee over de stunt die hij wil uithalen, wanneer hij niet bij de eerste vijftien in de uitslag zit.

Met een fikse vertraging brachten twee knalrode Ferrari's Sergio en zijn gevolg naar het gemeentehuis waar burgemeester Vranckx, zijn schepencollege en heel veel VIP's en fans, Sergio verwelkomden. Serge Quisquater kreeg de titel van ereburger van Lubbeek nadat eerder poolreiziger Dixie Dancercoer op dezelfde manier werd onderscheiden..

Serge Quisquater is een geboren en getogen Lubbeekenaar. Vlak na zijn overwinning in de Eurosong finale beslistte Lubbeek een reglement op te stellen om kandidaat ereburgers voor te dragen. Voortaan zou de titel enkel toegekend worden aan inwoners van de gemeente die zich op de ene of de andere manier verdienstelijk maakten en de naam van de gemeente over gemeentegrenzen heen uitdroegen. ,,Dat is voor Sergio zeker het geval,'' aldus burgmeester Vranckx en de talrijke BV's die voor de hulde naar Lubbeek waren afgezakt. Sergio liet zich de hulde welgevallen en genoot met volle teugen.

Het leven van ,,de witte'' werd breed uitgesmeerd, van zijn geboorte tot zijn huidige status als mediafiguur en entertainer. ,,Soms geen gemakkelijke jongen maar best doenbaar'' wilde vader Franky kwijt. Moeder Maria getuigde over de moeilijke bevalling die ruim acht dagen duurde. ,,Miscchien is het wel daardoor dat Sergio zo'n speciale werd,'' besloot Carl Huybrechts zijn vraaggesprek.


Eurosong
Uiteraard werd ook gepeild naar de verwachtingen van Sergio in Talinn. ,,De voorbereidingen lopen vlot en ik verwacht heel veel van Sister . Normaal moet een uitslag binnen de eerste vijf haalbaar zijn. Is dat niet het geval, zou ik zelfs nog liever buiten de vijftien eersten vallen. De tiende of de twaalfde plaats is ook niks. Ik kom die zondag zeker niet naar huis,'' aldus Sergio.

,,Maar als het toch zou mislopen, mag men zich aan vuurwerk verwachten. Ik zou bijna hopen niet bij de eerste vijftien te worden, want dan mogen de miljarden TV-kijkers zich aan een nooit eerder geziene stunt verwachten. Dan maakt men de strafste stoot ooit in een Eurosongfinale mee, waarbij de Belgische driekleur centraal staat en dan zullen ze Sergio pas echt leren kennen. Wellicht zal ik zelfs helemaal niet wachten tot de einduitslag bekend is, om een stunt uit te halen,'' aldus Sergio. Hij is nochtans nuchter genoeg om te beseffen dat een 'heel' slechte uitslag in Talinn nefaste gevolgen kan hebben voor zijn imago. En dat wil hij in ieder geval vermijden.