Tijdens de nacht van maandag op dinsdag werden twee automobilisten het slachtoffer van carjackers. De diefstallen mislukten, de daders zijn spoorloos.

Rond 22.32 uur maandagavond parkeerde Antoon De Bast uit Grobbendonk zijn paarse Mercedes 500SE nabij een woning aan de Castelsebaan 151 in Mol. Toen De Bast naar de woning stapte, doken twee met zwarte bivakmutsen gemaskerde overvallers op. Met een revolver en ene machinegeweer eisten ze de sleutels van het voertuig.

De Bast gaf zijn sleutels af en een van de daders ging er na wat startproblemen met de Mercedes vandoor. De tweede overvaller vluchtte in een donkere Porsche Carrera.

De politie van Mol zette een speuractie op het getouw. Tien minuten later merkte een patrouille van de politiezone Neteland de bewuste auto's op aan de Antwerpseweg in Geel. Vermoedelijk waren de dieven op weg naar de snelweg. De achtervolging werd ingezet. De gangster aan boord van de Porsche kon ontkomen. De man achter het stuur van de Mercedes liet de luxeauto dwars over baan achter in de buurt van de brug over het Albertkanaal in Geel-Punt. De dief vluchtte te voet verder. Ondanks de inzet van een speurhond werd de gangster niet gevonden.

Van de Porsche is geweten dat de nummerplaat begon met de combinatie FCU of KFU. De eerste carjacker was ongeveer 1,90 meter, zijn kompaan was een stuk kleiner.

Dezelfde avond probeerden onbekenden een zware BMW te carjacken ter hoogte van de verkeerslichten in Berlaar-Heikant. De eigenaar van de auto vluchtte in de richting van Hulshout terwijl hij werd achternagezeten door de carjackers. De daders reden met een donkerkleurige BMW uit de 5-serie. Op de wagen hing een nummerplaat met donkere letters. Opvallend waren ook de blauwachtige Xenon-lichten.

De overvallers volgden hun slachtoffer door Hulshout richting Heultje. Meermaals trachtten ze hun prooi klem te rijden. Aan het kruispunt Stippelberg-Kwachtstraat ging de donkere BMW daarbij dwars over de baan staan. Uiteindelijk slaagde het slachtoffer erin zijn achtervolgers af te schudden.

De politie is op zoek naar getuigen van beide feiten. Bellen kan op nummer 014/40.72.11. (MPH)