Onbekenden sloegen dinsdag omstreeks 6.45 uur met een zwaar voorwerp het uitstalraam van juwelier Annemie Janssens aan de Grote Markt 67 in Turnhout aan diggelen. Ze gingen aan de haal met een dertigtal dure horloges. Ook in Mol werd gepoogd een vitrine te verbrijzelen bij juwelier Rolupo.

In Turnhout bleef de buit relatief beperkt : twintig Festina-horloges ter waarde van 5.000 euro. Het inbraakalarm joeg de dieven op de vlucht. Op straat werden horloges teruggevonden.

Zaakvoerster Annemie Janssens: ,,Het is de eerste keer dat hier is ingebroken. Onze buurman Roger werd gewekt door het geluid van brekend glas en verwittigde ons. We gaan nu nog meer veiligheidsmaatregelen nemen door het aanbrengen van gepantserd glas en camera's.''

Een inbreker trachtte met een bijl een raam in te slaan bij juwelier Rolupo op de hoek van het Laar en het Baron Van Eetveldplein. Het alarm ging af en de de dader zette het op een lopen. Enkel het buitenste deel van het gepantserde glas werd beschadigd. Volgens de politie is het nog niet duidelijk of er een verband is met de inbraak in Turnhout. (MSR)