De gemeenschap vorderde dinsdag 3 jaar cel tegen Heidi B. (26) uit Koekelare. De vrouw verzilverde liefst 69 cheques van een bedrijf uit Koekelare. De zaakvoerders van dat bedrijf werden slachtoffer van hun eigen goedwil. ,,We hadden dermate veel vertrouwen in haar dat we aanvankelijk onze eigen kinderen verdachten. Dat is erg, hoewel je zo'n financiële kater ook niet gemakkelijk te boven komt'', reageert een woordvoerdster van het bedrijf.

Heidi B. bekende dat ze tussen begin 2000 en midden 2001 liefst 75 cheques van de vrouw ontvreemdde. Negenenzestig daarvan kon ze verzilveren met de vervalste handtekening van de echtgenote van de bedrijfsleider. Met de 102.137,45 euro (4,12 miljoen frank) hield ze er een luxueus leventje op na. Volgens de vrouw kwam Heidi B. het gezin binnen als werkneemster, maar evolueerde tot huisvriendin: ,,Ze werd aanvaard als een eigen dochter.''

Heidi B. werd midden 2001 opgepakt, aangehouden en kwam op 30 juni 2001 voorlopig vrij. Wetend wat boven haar hoofd hing, gaf ze een maand later toch nogmaals een cheque uit in de Stock in Vladslo. Toen bleken de ontbrekende cheques verborgen te zitten in een stofzuiger.

Het openbaar ministerie vorderde drie jaar cel, waarvan minstens de helft effectief, tegen de jonge vrouw. Haar raadsvrouw gaf het relaas van de ettelijke mislukte relaties; de kinderen daaruit, die haar onttrokken werden en haar kansarmheid om zonder diploma aan werk te raken. De advocate minimaliseerde de feiten niet en hoopte enkel dat de rechter in zijn vonnis van 28 mei mild kon zijn. (YNG)