Met de thematentoonstelling Eindelijk onder dak realiseren de Wondelgemse heemkundigen een lang gekoesterde droom. Naar aanleiding van de Meikermis wordt de vliering van het Vroonstalle Museum officieel als tentoonstellingsruimte opengesteld. Aan de hand van diverse thema's ontdekken de bezoekers hoe een gemiddeld landbouwersgezin begin vorige eeuw leefde. Vanaf mei kunnen geïnteresseerden het museum iedere eerste zondag van de maand bezoeken.

Het echtpaar Guy en Sophie De Clercq, eigenaars en tevens mecenassen van de heemkundige kring, lieten het afgelopen jaar aan het museumgebouw diverse renovatiewerken uitvoeren. Zo kreeg de zolder van de schuur, daterend van 1873, een grondige opknapbeurt. Daardoor kan de heemkundige kring permanent museumstukken tentoonstellen. De bezoekers ontdekken op de zolder onder meer een gedeelte van een kruidenierszaak, ateliers van een schrijnwerker en een schoenmaker, een leefruimte en een slaapkamer. Het echtpaar De Clercq liet ook de afdaken van de schuur herstellen. Onder de afdaken vindt men het groot landbouwalaam, alles om paarden op te tuigen en een heuse ,,corbillard''.


Estaminet
Dankzij de uitbreiding van het museum kreeg een deel van de benedenverdieping het interieur van een estaminet. Een echte Leuvense stoof vervangt de te kleine houtkachel. Wie wil genieten van een vooroorlogse sfeer kan voortaan iedere eerste zondag van de maand, met uitzondering van zomervakantie, van 10 tot 12 uur een bezoek brengen aan het museum en het estaminet of het rijke archief raadplegen.

  • ,,Eindelijk onder dak'' op zaterdag 4 mei van 14 tot 18 uur en zondag 5 mei van 10 tot 18 uur, in museum Vroonstalle, Woestijnegoedlaan 20.