De DIEVEN hebben de laatste uren van het eindejaar nog flink hun best gedaan. De politiediensten registreerden ruim dertig inbraken. Vooral Leuven vormde het geliefkoosde actieterrein van de inbrekers.

Inbrekers sloegen toe in een flatgebouw in de Tessenstraat in Leuven . Met een schroevendraaier braken zij de toegangsdeuren van twee appartementen open. Uit één appartement stalen de inbrekers 20.000 frank.

In de Constantin Meunierstraat braken onbekenden de deur van een appartement open met een breekijzer. Zij doorzochten de woonst, maar hebben er volgens de eerste vaststellingen niets gestolen.

Aan de Tiensesteenweg braken dieven ook binnen in een appartement. Zij stalen er een laptop en manchetteknopen. Om binnen te geraken in een huis aan de Tiensesteenweg sloegen inbrekers de ruit van de veranda stuk. Vervolgens braken zij twee binnendeuren open. Uit de woning zijn juwelen en twee eurominikits gestolen. In de Korbeek-Lostraat in Heverlee is een draagbare pc, geld en juwelen uit een woning gestolen.


Juwelen
Een inbraak in een appartement aan de Bogaardenstraat in Leuven leverde geld en juwelen op. Aan de Eenmeilaan in Kessel-Lo is een Mercedes uit een gemeenschappelijke garage gestolen.

De autosleutelbende brak binnen in een woning aan de Oude Aarschotseweg in Wilsele . Uit een kastje stalen zij de autosleutels. Daarna reden de daders weg met de BMW 320 van de bewoners. In de auto lag een gsm en een duur polshorloge. Uit de woning stalen de daders ook twee handtassen. Eén handtas is inmiddels teruggevonden in Brussel.

In Rotselaar forceerden inbrekers de achterdeur om binnen te geraken in een woning aan de Sint-Pietersstraat. Uit de woning is een digitaal fototoestel gestolen. In de Beatrijslaan braken onbekenden ook binnen in een woning. Zij maakten er geld, juwelen en speelgoed buit.

In Wespelaar (Haacht) is ingebroken in een woning aan de Grote Baan. De buit bestaat uit een tv, een pc, een muziekinstallatie en twee motorfietsen.

In Boutersem braken dieven een raam van een woning open in de Bloemenstraat. De inbrekers gingen er vandoor met een videocamera. In een woning aan de Pater Dupierrieuxlaan maakten inbrekers juwelen en een printer buit.

Aan de Sliksteenvest in Tienen braken onbekenden de achterdeur van een woning open. Uit de woning hebben de daders een eurominikit, een gsm en juwelen gestolen. Aan de Sint-Truidensesteenweg is een aanhangwagen gestolen. Gauwdieven sloegen toe in een warenhuis in de Beauduinstraat in Tienen. Zij stalen de portefeuille van een klant. In een café aan de Grote Markt is ook een portefeuille gestolen. In een café aan de Leuvenselaan stalen gauwdieven een gsm.

In Hoegaarden is ingebroken in een woning aan de Kapittelbergstraat. De dieven roofden er cheques en een ring.

In Diest poogden onbekenden binnen te breken in een woning aan de Bredestraat. Toen de hond begon te blaffen, sloegen de inbrekers op de vlucht. In de Keelstraat poogden onbekenden een auto open te breken. In Bekkevoort is een inbraakpoging ondernomen in een woning aan de Staatsbaan. In Aarschot kwamen dieven over de vloer in een woning aan de Tieltseweg.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig