Met oudejaar werd er niet alleen gefeest. Heel wat mensen trokken net zoals een andere dag naar hun werk. Zo ook Nadine Grobet. Zij rijdt al enkele maanden met de bussen van De Lijn, en vervoerde met oudejaar feestvierders van en naar de VTS-studio's in Londerzeel.

Het was met de overgang van oud naar nieuw alle hens aan dek bij de Lijn Vlaams-Brabant. In Grimbergen moesten veertien chauffeurs met één van de feestbussen rondrijden om de feestvierders veilig van en naar hun fuifzaal of discotheek te brengen.

Zo reed ook Nadine Grobet uit Buggenhout in de nacht van oud naar nieuw met de feestbus. Nadine: ,,Het is altijd al mijn droom geweest om met een bus van De Lijn te mogen rijden. Sinds enkele maanden doe ik elke dag een traject beginnend van aan de stelplaats in Grimbergen. En dat was met de overgang van oud naar nieuw niet anders. Zo vervoerde ik de feestvierders naar de VTS-studio's in Londerzeel waar er een fuif was.''

,,Of ik het erg vind om met oudejaar te werken? Helemaal niet. Zolang ik met een bus mag bollen , ben ik tevreden. En vanavond valt alles mee. De klanten zijn niet te lastig. Rond middernacht krijgen we aan de steltplaats van De Lijn in Grimbergen een maaltijd aangeboden.''

,,Ik moest wel voor oudejaar afspreken met mijn man en kinderen. Ik heb er acht: Jessica (19), Gunther (18), Rebecca (17), Godelieve (16), Jurgen (13), Ronny (11), Lovely (5) en Melanie (2,5). Mijn echtgenoot Jos Lemmens zit momenteel met ons jongste kroost alleen thuis in Buggenhout. Tja, we moesten het op een akkoordje gooien, maar hij stemde wel in, en zo kon ik met oudejaar toch gaan werken. Onze oudste zonen en dochters vieren Nieuwjaar niet thuis. Zij gaan feestvieren,'' besluit de kranige moeder, die de overgang naar 2002 op het werk meemaakte.