In de Lakenmakersstraat werden gisterenochtend twee woningen getroffen door een brand. De vermoedelijk oorzaak is een kachel die in een van de woningen door de vloer is gebrand. Aanpalende huizen liepen brand- en rookschade op. Een rolstoelpatiënt werd met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gevoerd. Verder vielen er geen gewonden.

De brand ontstond gisteren om 7 uur 's morgens in huis nummer 69 aan de Lakenmakersstraat. De kachel op de eerste verdieping van het huis brandde door de vloer en belandde op de gelijkvloers. In een mum van tijd stond de woning in lichterlaaie. De brand sloeg over naar de eerste verdieping van nummer 67. In eerste instantie vond de brandweer niemand in de gebouwen.

,,Bij nader inzien troffen we op de gelijkvloers van woning 69 een rolstoelpatiënt aan. Hij werd met ademhalingsproblemen weggebracht naar het Onze-Lieve-Vrouw ziekenhuis'', zegt Philippe Claes, luitenant van de Mechelse politie. Het slachtoffer dat bevangen werd door de rook is G. Gargeinovitch.

De brand teisterde ook de nabij gelegen woningen. Twee huizen liepen rookschade op. Zakenkantoor NV De Pauw heeft te kampen met een lichte brandschade. De meest getroffen woning is uiteraard waar de brand ontstaan is. Hoewel de brandweer moeilijkheden ondervond om in de zolder van het huis te geraken, was de brand in een kwartier onder controle.