De skivakantie van het Ieperse gemeenteraadslid en plaatselijk CVP-voorzitter Paul Victoor is het voorbije weekend anders geëindigd dan hij had gedacht. Op de terugrit van de Franse Alpen, in de omgeving van Bourg-en-Bresse, voelde hij dat de stuurdirectie van zijn wagen niet meer normaal functioneerde. Een garagehouder raadde hem aan om niet verder meer te rijden.

Paul en zijn echtgenote Marijke konden kiezen: daar wachten tot de auto was hersteld, maar dan konden ze hun oudejaarsavond in Ieper wel vergeten, ofwel de wagen achterlaten en met de TGV terugkeren. Ze opteerden voor dit laatste. De TGV van Bourg-en-Bresse naar Parijs was echter volzet. Dus namen ze een boemeltrein zo'n 70 km terug richting Lyon, waar ze om 19 uur een TGV konden nemen richting Rijsel, waar ze om 22 uur arriveerden. Om 23 uur waren ze in Ieper, na een tocht van meer dan 15 uur.

De auto wordt door de pechverhelping straks nagebracht. Het is trouwens niet de eerste keer dat Paul Victoor zijn auto met pech mag achterlaten na een skivakantie. Als dat maar geen gewoonte wordt. (PLI)