Er zijn niet zoveel artiesten die optreden op de eerste dag van het jaar, maar voor Oostkampenaar Kurt Lucky Jordan Cattoor staat dinsdag 1 januari aangestreept als werkdag. Gisteravond zong hij in Café Houtzagerij in Sint-Jozef . Hij bracht er als Lucky Jordan brengt er een repertoire van klassiekers van de jaren 50 en 60, een cadeau voor de afscheidnemende cafébaas.

Voor Kurt Cattoor (33) blijft Elvis Presley, ook bijna 25 jaar na z'n dood, voor eeuwig ,,The King''. ,,Die fascinatie voor Elvis heb ik met de moedermelk meegekregen. Letterlijk, want m'n moeder was een hele grote fan. De muziek zit er bij mij al van kindsbeen in. Op m'n zesde trommelde ik op de emmers van m'n grootmoeder. Een paar jaar later zong ik op zaterdagavond samen met een orkest in café 't Putje op 't Zand in Brugge. One Night with you van Elvis. Ik kreeg applaus en besloot om te beginnen zingen'', vertelt Cattoor, die als glazenwasser bij GS Cleaning in Ruddervoorde werkt.

In het midden van de jaren '80, net voor VTM de Vlaamse artiesten een stevig zetje zou geven, trad hij wekelijks op, meestal met Tom Davies, een zanger uit Maldegem. Cattoor koos voor het pseudoniem Lucky Jordan. ,,In de film Viva Las Vegas speelt Elvis het personage Lucky Jackson. Omdat ik niet krek dezelfde naam wou kiezen, heb ik dat omgebogen naar Lucky Jordan'', legt Cattoor uit, die op het eind van de jaren 80 z'n rock'n rollrepertoire inruilde voor de country. Dat leverde niet het gewenste succes op en de Oostkampenaar besloot om enkele jaren aan de zijlijn te blijven staan.


Rawhide
Pas toen de countryclub Rawhide, gelegen aan het Sasplein in Brugge, de deuren opende, kon Cattoor worden overtuigd om opnieuw z'n stembanden te gebruiken. Tegelijk zong hij bij de Gentse groep Roadliner en op enkele ambiance-verzamelcd's van Christoff Wybouw, de bekende producer-platenbaas uit Varsenare. Het ging om medley's van Elvis en Shakin' Stevens en Great Balls of Fire van Jerry Lee Lewis.

In 1997 trok Cattoor naar Memphis en Nashville in de Amerikaanse staat Tennessee. Door z'n stoute schoenen aan te trekken, kon hij er verschillende keren optreden. Sinds enige tijd zingt Cattoor opnieuw in een orkest, dat zich op de pure new country concentreert.

,,Op dinsdag 1 januari zing ik m'n bekende repertoire van covers van Elvis Presley, Jerry Lee Lewis en Roy Orbison zingen. Bekende nummers die overal aanslaan. En zingen op de eerste dag van het jaar? Dat is het nieuwjaarsgeschenk van de uitbater van Café Houtzagerij voor z'n klanten. Begin februari houdt hij ermee op. Vandaar'', besluit Lucky Jordan .