De eerste week van januari worden alle 80 parkeerautomaten op Brugs grondgebied aangepast aan de euro. Betalen blijft echter ook in deze overgangsperiode veelal de boodschap. Korpschef Philippe De Wulf van de Brugse politie laat daar niet de minste twijfel over bestaan. Wat volgt is dan ook verplichte lectuur voor wie het nieuwe jaar niet met een parkeerboete wil starten.

,,De firma die instaat voor de omschakeling van de automaten schat daarvoor vijf á acht dagen nodig te hebben. Iedereen moet echter ook in die periode blijven betalen, om het even of men bij een oude of een al omgeschakelde automaat parkeert. Enkel als men bezig is aan het toestel te werken, moet men de schijf van de blauwe zone gebruiken.''

,,Er zal controle zijn op het gebruik van de schijf, want het doel blijft roterend parkeren. We willen immers met gezond verstand vermijden dat betalende parkeerplaatsen worden ingenomen door mensen die er van 's morgens tot 's avonds zouden parkeren. Ook de handelaars hebben daar baat bij'', zegt De Wulf.

,,Rond 9 of 10 januari is de periode van de omschakeling voorbij. De drie betalingswijzen - munten, Proton en uitgestelde betaling - blijven bestaan.''

,,Ook de Europese toeristen zullen geen excuus meer hebben om niet meer te betalen, want de euro is de munt die in heel Europa wordt gebruikt'', aldus nog De Wulf. (CG)