De Jong-VLD reikte zondag 30 december zijn Blauwe Wimpel uit aan Wesley Sonck. De topscorer in de Belgische voetbalcompetitie bracht zijn jeugdjaren in Ninove door en is voor de jonge liberalen een toonbeeld voor de jeugd.

De Blauwe Wimpel is een niet-politiek gekleurde prijs, die de Jong-VLD'ers toekennen aan een Ninovieter die zich op een positieve manier liet opmerken. Ze kenden de prijs bovendien toe aan iemand, die op de SP.A-lijst stond bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen. Een bewijs van hun open kijk op de maatschappij.

,,We hebben al een aantal fantastische laureaten op onze erelijst'', aldus voorzitter Jorg Van Impe tijdens een korte informele plechtigheid in hotel-restaurant De Croone. ,,Ditmaal was de keuze eigenlijk zeer eenvoudig omwille van de fantastische prestaties, die Wesley Sonck het afgelopen jaar leverde. Zijn leven is totnogtoe een onvervalst heldenverhaal. Ik herinner me dat we op het Niepersveldeken op straat voetbalden. De garagepoort van het ouderlijke café fungeerde steevast als doel. Toen al werd er gevochten om in zijn ploeg te mogen staan, want hij won altijd.''


Gouden Schoen
Zijn eerste begeleide voetbalpassen zette Wesley Sonck bij VK Ninove. ,,Maar vandaar ging hij snel over naar RWDM, dat maar een tussenstap was naar Germinal Ekeren, later Germinal Beerschot. Het voorlopige eindpunt van Sonck ligt momenteel bij KRC Genk, waar zijn prestaties enkel met superlatieven kunnen worden omschreven: 18 doelpunten in 15 wedstrijden, waaronder 3 hattricks. Hij is door de bezoekers van de Planet Internet Sportsite uitgeroepen tot de beste speler in de heenronde van de Belgische competitie. Als Rode Duivel heeft hij ons snel Emile Mpenza doen vergeten. Om al die redenen kennen we hem graag onze Blauwe Wimpel toe.''

,,Ik vind het fantastisch dat jullie aan mij hebben gedacht'', zegde de voetballer in een kort dankwoord. ,,Het voelt goed aan dat Ninove me niet is vergeten. Ik ben tenslotte op een goede tweehonderd meter hiervandaan opgegroeid.'' (LMN)