De federale politie moest op oudejaarsnacht dancing Edelweis tijdelijk ontruimen. Even voor middernacht was telefonisch een bommelding gesignaleerd. Het bleek na afloop een bijzonder flauwe grap te zijn.

Bij de federale politie van Ninove liep maandagavond 31 december omstreeks 23.30 uur een vreemd telefoontje binnen. Vanuit een telefooncel op de Graanmarkt in Ninove deelde een anonieme beller mee dat precies om middernacht een bom zou ontploffen in dancing Edelweiss aan de Brakelsesteenweg in Voorde.

Er werd wel getwijfeld aan de ernst van de zaak, maar uit veiligheidsoverwegingen is de zaak toch ontruimd. Alle feestvierders moesten de zaak ontruimen. Ook de brandweer van Ninove kwam ter plaatse.

Heel wat feestvierders namen de wagen om ergens anders hun eindejaarsfeest verder te zetten. Anderen gingen verder feesten in een nabij gelegen café, maar een harde kern trotseerde de nachtelijke vrieskou en stond geduldig te wachten tot brandweer en politie het signaal veilig zou geven en ze terug naar binnen konden.

,,Dit is werkelijk schandalig en vooral zeer laf en achterbaks'', zei een van de wachtenden. De man was verkleumd van de kou, maar vertikte het om weg te gaan. ,,Zodra de politie de zaal veilig verklaart gaan we gewoon verder feesten'', klonk het kloek. De andere feestneuzen vielen hem daarin bij.

Zij zullen zich de overgang van oud naar nieuw zeker anders hebben voorgesteld. Toch stond de dansvloer een paar uur later terug vol en bleek het hele voorval vergeten. Van de flauwe grappenmaker alsnog geen spoor.