De stationshal van Zottegem ligt er op nieuwjaarsdag rustig bij. Rond 15 uur wordt het drukker. De meeste treinreizigers betalen hun treinkaartje nog met Belgische franken. Ze krijgen wisselgeld terug in euro.

Loketbediende Tom heeft er twee uur dienst op zitten en nog maar één reiziger gehad die met euro betaalde. De andere reizigers betaalden met Belgische franken. Zo ook Marie-Claire Taildeman die met haar zonen Kevin en Kenneth een treinkaartje kocht. De jongens waren zo geobsedeerd door de nieuwe munt dat Kevin meteen het briefje van 10 euro voor zichzelf wilde.


File
Doordat het wisselgeld in euro gegeven wordt, zouden er wel eens iets langere wachtrijen kunnen ontstaan. Het personeel van het Zottegems station stelt echter alles in het werk om de verrichtingen zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Voor deze woensdagmorgen worden wel files verwacht in de stationshal. Het is goed dat je als treinreizigers met deze situatie rekening houdt. De reiziger wil het juiste wisselgeld en de loketbediende wil dat zijn kassa klopt.

Pientere pendelaars voorzagen deze drukte en hebben tijdens de laatste decemberdagen reeds hun abonnement verlengd. Wie dat gisteren deed, betaalde meestal met bancontact. Proton is niet zo vanzelfsprekend voor treinreizigers.

Telefoneren vanuit de telefooncel aan het Zottegemse station gaat minder vlot. Wie geen euro's heeft kan er enkel nog met stukken van 20 frank terecht. (CRG)