De EERSTE JEUGDDAG van de Lommelse jeugdverenigingen, een initiatief van de stedelijke jeugdraad, was een voltreffer. Onder het thema Lommel speelt rond integratie leefden 450 leden van vijftien verenigingen zich uit in sport en spel onder leiding van 200 leiders.

Het terrein achter het stadhuis was een prima locatie voor het jonge volkje. De hele zaterdagnamiddag en -avond was er in en rond de grote feesttent een gezellige drukte.

In de feesttent met ruimte voor tweeduizend personen begon de jeugddag met een jongerenhappening: de voorstelling van de jeugdverenigingen en een openingsshow. De scouts sjorden een klimtoren met glijbaan, de Chiro van Lutlommel organiseerde een hindernissenparcours, de VKSJ pofte popcorn, Kriebelboom had een schminkstand, kortom, iedereen droeg zijn steentje bij tot het welslagen van hun jeugddag.

Voorzitster van de jeugdraad Anja Geerts glunderde van tevredenheid. ,,Deze eerste editie is meteen fantastisch'', zegt Marco Lukkesen, voorzitter van jeugdhuis Zandstorm. ,,De samenwerkingsdag tussen alle Lommelse jeugdverenigingen wordt absoluut een blijver. De tent is vol. De spellen per leeftijdsgroep aan de tent en het dorpsspel zijn prima georganiseerd. Een enorm succes. Zeker weten.''

Schepen van jeugd Liesbet Vanwelsenaers stak de jongeren een hart onder de riem door in haar openingstoespraak te wijzen op de grote waardering van het stadsbestuur voor dit initiatief. ,,In dit jaar van de vrijwilliger gaat onze dank speciaal naar al de jongeren die onbaatzuchtig de verantwoordelijkheid op zich willen en durven nemen om de jeugd zinnig bezig te houden in de besteding van haar vrije tijd. Dat de jeugdbeweging springlevend is bewijst ze hier vandaag ten volle.''

Een kinderfuif om zes uur sloot de jeugddag af voor kinderen van zes tot veertien. De groteren verbroederden vanaf negen uur verder tijdens de paparazzifuif met muziek, dans en een gezellige babbel. Lommel speelt was een feest.