Café ,DE POMP' aan de Vilvoordsesteenweg in Meise moet definitief de deuren sluiten. Dat is het gevolg van bouwovertredingen die Stedenbouw vaststelde. Buurtbewoners die al sinds 1995 gerechtelijke procedures aanspanden tegen de uitbaters van het nachtcafé, halen opgelucht adem.

Café De Pomp is dicht. Het nachtcafé had bij buurtbewoners een kwalijke reputatie. Vooral nachtlawaai bleek een doorn in het oog. Buurtbewoners richtten al voor 1995 een buurtcomité op. De politie stelde vele processen-verbaal op en liet de zaak 's nachts al eens verplicht sluiten omdat het sluitingsuur niet werd nageleefd.

Zeven gezinnen spanden in 1995 een proces in tegen de toenmalige uitbater. Dit proces werd er één van lange adem. Tot enkele weken geleden. Na alle mogelijke beroepen, deed het Hof van Cassatie een opmerkelijke uitspraak.

De vorige uitbater, die in 1995 de Pomp uitbaatte, moet een paar honderdduizend frank schadevergoeding betalen aan de buurtbewoners. Per buurtbewoner moet de vroegere uitbater 25.000 frank (620 euro) ophoesten voor de geleden schade en gebrek aan nachtrust.

Inmiddels hebben de huidige uitbaters de zaak gesloten. Het verdict van Stedenbouw luidt: ,,Het gebouw herstellen in de oorspronkelijke staat.'' Volgens Stedenbouw had er nooit een café mogen komen. De enige functie die het gebouw nog kan krijgen, is een woonfunctie.

Sommige buren hebben aan het nachtlawaai van de Pomp blijvende gezondheidsproblemen opgelopen. Hierover loopt een procedure bij het Vredegerecht in Wolvertem. Burgemeester Roger Heyvaert: ,,Het doek is gevallen: in de Pomp mag geen café-uitbating meer komen.

Vorig jaar werd er in de Pomp nog brand gesticht. Onbekenden gooiden brandbommen binnen. Het restaurant in een bijgebouw en de pittabar liepen zware schade op.